Milyen programozási nyelvvel kezdjek?
Nem vagyok kitűnő, de nem érzem magam annyira rossznak, de a Pascal-t nagyon átláthatónak tartom szintaktikailag.
Láttam már C/C++ kódot de számomra értelmezhetetlen karaktersorozat.
C++ tanulj és pont.
Itt a könyv címe:Tanuljuk meg a c++ programozási nyelvet 24 óra alatt.Ennél a könyvnél nincs jobb ha programozást akarsz tanulni.
A C/C++ semmivel sem nehezebb a Pascalnal, programot ugyan úgy kell írni benne, csak a parancsok mások.
De hidd el, ha megszokod, hogy begin-end helyett {} van, meg a hasonló dolgokat, akkor nincs gond.
Nem szabad egyből feladni.
(Nagyon sok ismert és gyakran használt nyelv épül a C-s szintaxisra, illetve hasonlít hozzá. Érdemes akár azzal kezdeni.)
A C/C++ nehezebb, mint a Pascal, aki mást mond az hazudik, vagy hülye. Eleve a Pascalban sok parancs van. C/C++-ban főleg kifejezések vannak.
Ráadásul a Pascal egy oktatónyelv, a C egy kernelhekkelős, nagyon vékony réteg az Assembly felett, a C++ pedig egy ipari használatra szánt, összetett, multiparadigmás nyelv, ami szenved a C-s örökségtől.
iostream mindent elmondott, teljesen egyetértek vele.
Én a pascallal kezdenék (azzal is kezdtem, sőt, alapvetően ezen a vonalon is maradtam [Delphi], pedig azóta kódoltam már VB.net, java, php nyelveken is), a maga nemében a legegyszerűbb programozási nyelv, mégis rengeteg dologra használható. Kiindulási alapnak tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!