Hogy kezdjek programozni?
itvan pl ez a gyerek vidibe lefuttatta nekem meg kiirja : Warring a forrásfájl nincs lefordítva !
itt a program:#include <stdio.h>
main {}
{
printf {"HELLO JEDLES.TK"};
getehar{};
}
Vegyél egy C++ vagy C# könyvet.
Nem csak utasításokat kell megtanulni, hanem egy logikát.
Akkor vegyük sorra:
A main egy ún. függvény. (méghozzá speciális, mert ezzel indul a programod) A függvényről tudni való hogy van egy neve, (ez a main) lehetnek bemenő paraméterei, (amik a név utáni KEREK zárójelben vannak) és van egy visszaadott értéke. Röviden a bemenő adatokból generál 1 db kimenő adatot.
Amikor definiálsz egy függvényt akkor ennek a visszatérési értéknek a típusát meg kell adni. (A típusokról már tényleg érdemesebb egy könyvben olvasni) Kapcsos zárójelbe az ún. utasításblokk kerül: az az utasítássorozat aminek a függvény hívásakor végre kell hajtódnia.
Az általad írt program helyesebben így néz ki:
void main()
{
printf("HELLO JEDLES.TK");
}
itt "void" a visszatérési érték típusa, ami durván azt jelenti hogy nincs/nem érdekes a visszaadott érték. Az ilyen függvényeket tipikusan eljárásoknak szokták nevezni, mert nem értéket állítanak elő hanem "csinálnak valamit." (mint a printf() függvény: nem érdekel a visszaadott értéke, csak a konzolra iratunk ki vele)
Az a getehar{}; nem igazán tudom mi akart lenni, de ha nagyon kell oda akkor inkább legyen getch();
Eddig nagyjából ennyi a hiba a kódban. De az összes hibát amibe még bele fogsz futni elég sok lenne itt elmagyarázni, úgyhogy én is inkább a könyvet ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!