A Facebook milyen programozási/weblapkészítési nyelveket 'ötvöz'?
csak arra gondoltam, hogy valahol meg kell húzni a határt, és szerintem a html nem fér bele :D
(nem fordul gépi kódra, és önálló programként nem használható, csak egy böngészőben megnyitva válik számunkra is "értelmessé")
Az általad idézett wiki bejegyzés szerint:
A programozási nyelv a számítástechnikában használt olyan, az ember által olvasható és értelmezhető utasítások sorozata, amivel közvetlenül, vagy közvetve (például: gépi kódra fordítás után) közölhetjük a számítógéppel egy adott feladat elvégzésének módját.
a html-ben nincsenek utasítások
a html csak leírja, hogy hogyan jelentíse meg a böngészőprogram a szöveget
"a Fortran szó a The IBM Mathematical Formula Translating System névből jön (=matematikai képletet fordító rendszer)"
természetesen nem a nevekből kell kiindulni, de ha a névben egyértelműen benne van, hogy micsoda, vagy mi nem, akkor legtöbbször hihetünk neki
15:49 Pont mint a html. Csak azt nem tudom, miért nem világos még mindig ez?
15:51 Jól van. LISP, Prolog. Ezekben sincsenek utasítások, mégis mindenki programozási nyelvnek hívja. Értelmezd szélesebb körűen az utasítás fogalmát. A C nyelvekben sincsen túl sok utasítás, a legtöbb dolog kifejezés. Például az értékadás is. Mégsem mondod, hogy az nem programozás. Ha leírom html-ben, hogy <p>asdasd</p>, akkor "utasítom" a böngészőt arra, hogy jelenítsen meg egy bekezdést "asdasd" szöveggel, css meg elmondja hogyan tegye ezt.
Az a baj, hogy nem értitek meg, amit írok, és csak ugyanazt böfögitek vissza újra és újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!