A Facebook milyen programozási/weblapkészítési nyelveket 'ötvöz'?
00:26 Lol. A http egy protokoll te retardált. Benne van a nevében is.
Első válasz jó. Nem nehéz kitalálni, megnézed a forráskódját, az megmondja mit kapott a géped. Ezután utánanézel, hogy a facebook milyen nyelvből generálta mindezt, és máris készen vagy. Persze tele vannak saját cuccokkal (pl van nekik egy PHP fordítójuk).
előttem szólónak:
kéremszépen a HTML nem programozási nyelv!
egy sima leíró nyelv, mint a CSS is -az ég világon semmi köze a programozáshoz.
Amúgy PHP (Zend Fw.), Javascript (sok, jquery), ASP.net is van ben szerintem; és hallottam hogy pár helyen rubyval kísérleteznek.
"ég világon semmi köze a programozáshoz"
ಠ_ಠ
Programozási nyelv a magyar wiki szerint: "A programozási nyelv a számítástechnikában használt olyan, az ember által olvasható és értelmezhető utasítások sorozata, amivel közvetlenül, vagy közvetve (például: gépi kódra fordítás után) közölhetjük a számítógéppel egy adott feladat elvégzésének módját."
A html eszerint programozási nyelv, mert ezzel közöljük a böngészővel, hogy hogyan kell a weboldalt megjeleníteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!