Milyen operációs rendszeren lehet programozni?
Helyes! Jó a hozzáállás! A programozás elsősorban logika és fejben történik!
Jó tanács: akármilyen kis példaprogramot is csinálgatsz, tervezd meg. Szokd meg a programtervezést, mert egy nagyobb projektet nem lehet végigvinni enélkül.
Uccu neki programtervezés tankönyv :-D
Nem ezt értettem ez alatt: inkább azt, hogy rajzold le milyen esemény esetében hogy fog viselkedni a programod. Mikor mi fog történni, az egyes modulok, osztályok, függvények milyen interfészen kommunikálnak, milyen paramétereket adnak át egymásnak. Illetve adatok, adatbázisok használatánál elengedhetetlen, hogy előre meg legyen tervezve, mert arra fog épülni a kód.
Basszus nem vagyok kocka igazából, Slack-al kezdtem '99-ben a Linux-ot és már évek óta csak Ubuntu van :-P :-D
Én Linux és nyílt forrás fan vagyok.
Ennek ellenére Win-t használok, mert a munka rákényszerít. A Mac mindig is szimpatikus volt, de egyrészt más árkategória, másrészt meg amikor én kezdtem nagyon ritkaság volt nálunk ...
Tudtok adni esetleg magyar illetve angol nyelvű fórumokat, újságokat (a már egy ajánlott digitálison kívül, az nagyon klassz) vagy egyéb internetes közösséget, ahol kérdezgethetek, olvashatok és tanulhatok?
És itt be is fejeztem a kérdezősködést, nem traktálok senkit tovább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!