Milyen operációs rendszeren lehet programozni?
Ha kezdő vagy, már pedig annak tűnsz egy P1es gép is elég gyakorlatilag:)
A gépigény a futtatott operációs rendszertől függ.
Az ubuntunak ha jól tudom egy 1.2Ghz-es procira van szüksége, és 512Mb RAMra:)
Ha Linuxon szeretnél programozni, akkor van egy Full Circle című magazin, abban indítottak egy programozzunk Pythonban c. cikksorozatot, érdemes végigcsinálni:))
Innen le tudod tölteni PDF formátumban magyarul az újságokat, a programozás mellett megismerkedhetsz az Ubuntu linux rejtelmeivel is:)
Kezdő, bizony. :) Jó, akkor a lényeg hogy nem négymagos SSD-s szörnyetegre van szükségem, ez nem igényel tehát óriási erőforrásokat. :)
A magazin linket köszönöm, jól jön :)
* Computer that has a 1.6GHz or faster processor
* 1 GB (32 Bit) or 2 GB (64 Bit) RAM (Add 512 MB if running in a virtual machine)
* 3GB of available hard disk space
* 5400 RPM hard disk drive
* DirectX 9 capable video card running at 1024 x 768 or higher-resolution display
* DVD-ROM Drive
Akkor az osztálytársadnak igencsak régi gépe lehetett...
Szerintem meg gép helyett vegyél egy rakás programozás könyvet előbb. Főleg ha ennyire nincs fogalmad róla, hogy egyáltalán mihez is fogsz hozzá.
A programozásban 10-15% a kódolás. A lényeg, hogy algoritmizálj. Én első lépésben papír ceruza: folyamatábra rajzolás. Itt kezdődik.
Utána legyél tisztában a kódolással, alapvető algoritmusokkal és nyelvi szekvenciákkal. És semmi esetre se kezd valami RAD IDE-vel a dolgot. Olyat csak akkor vegyél elő, ha ezek már mennek.
Hogy mit, az jó kérdés :) Megismerkednék az alapokkal, majd vázlatosan egy-két programnyelvvel, és utána döntenék. Jelenleg még nem tudom konkretizálni, hogy pontosan milyen irányba mennék el. Mondjuk így hirtelen, játékfejlesztés (konzol vagy web), weboldalkészítés vagy mobil alkalmazás fejlesztés... De gondolom, ahogyan egyre mélyebben elmerülök benne, eltérhetek más irányokba is.
Tehát papír és ceruza, rendben, ezzel indítok akkor. Egyelőre vettem egy könyvet (Adrian Kingsley-Hughes és Kathie Kingsley-Hughes; Kezdőkönyv a programozásról), ezt átbogarászom, többször ha kell, és majd utána bővítem a könyvtárat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!