Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Gazdaságinformatikus BSc...

Gazdaságinformatikus BSc diplomát több évnyi tapasztalat után, érdemes megcsinálni?

Figyelt kérdés

Még 2021 elején a bootcampek átmeneti fénykorában végeztem a Greenfox java fejlesztő képzésen azaz nagyjából 4 éve. Java fejlesztőként dolgozom (a második ilyen munkahelyemen, az első váltás 2 év után volt). Bár az eddigiek alapján úgy tűnik, egész jól el tudok boldogulni ezzel - na meg még inkább a munka közben megszerzett - tudással, nem hagy nyugodni a gondolat, hogy "utólag" megcsináljak gazdaságinformatikus egy BSc-t.

No nem feltétlenül a papír miatt, hanem hogy mélyítsem, szélesítsem a tudásom gazdasági ismeretekkel. Egyébként is szeretek tanulni, igényem a fejlődés, és szoktam is utánanézegetni folyamatosan ennek-annak, de azt képzelem, mégiscsak más fokozatot jelentene az iskolapad, zéhákkal, vizsgákkal, szőrösszívű tanárokkal stb.

-Van-e értelme egyáltalán vagy jobban járok, ha ezt az időt célzott online kurzusokba, self-learningbe fektetem? Amellett, hogy tényleg érdekel az elméleti háttere (is) a dolgoknak, azért olyanra nem pazarolnék sok időt, ami fölött már nagyon eljárt az idő, és/vagy áttételesen se hasznosítható.

-Ha igen, melyik sulit, ajánlanátok?

Mennyi könnyebbséget jelentene a tanulásnál az eddig összeszedett tudás, tapasztalat? (Azt mondanám, közepesen komplex üzleti alkalmazásokon dolgoztam eddig, beleláttam egész sok mindenbe, de nyílván nem kell sorting algoritmusokat meg hasonlókat írnom).

ma 12:18
 1/2 anonim ***** válasza:
0%

Ezt, hogy később képesítést szerez, majdnem mindenki meglépi, aki előképzettség nélkül erre a pályára keveredik.

Amikor közelebbről beleszagolnak a dologba, általában akkor szoktak szembesülni önnön hiányosságaikkal, a tudésszintjük sekélyességével és ez inspirálja őket.

Számodra az egyetemen nem a gazdasági ismeretek lesznek hasznosak, hanem azok a szakmai dolgok, fogalmak, témák, amelyekről idáig valószinűleg nem is igen hallottál. Ezek megismerése fogja a szemléletedet úgy átformálni, hogy jobb, értékesebb kódot fogsz írni és te magad is értékesebb munkaerővé válsz. Ami persze, természetszerűleg magával hozza a megbecsültséged és a jövedelmed növekedését is.

ma 12:32
 2/2 anonim ***** válasza:
35%
Nem érdemes. A gazdasági informatika szak sem gazdasági, sem informatikai ismereteket nem ad át hasznosítható szinten. Ha már fejlesztőként dolgozol, akkor pedig semmilyen szakon nem fogsz tanulni olyat - legalábbis programozás terén -, amit ne tudnál már, és szükséged van rá.
ma 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!