Egyetem váltással tapasztalatok? Óbudai egyetem gazdasaginformatikát jól oktatják?
Sajnos a jelenlegi helyemmel nem vagyok megelégedve és az utóbbi dolgok után úgy döntöttem, hogy váltani szeretnék, ha még nem késő.
2 lezárt félévem van
60 kredit
4.5 átlagom( lehet máshol rosszabb lesz, mert ahol tanulok , egy vicc kategória )
Műszaki területen.
Csak azonos képzési területen belül lehetséges az átjelentkezés. Ha teljesen más szakra szeretnél váltani, akkor újra kell felvételizned. (Ha műszaki területről mennél infora, akkor nálad az átjelentkezés nem opció.)
Ha lehetséges az átjelentkezés, akkor meg kell nézni a fogadó intézmény honlapján, hogy milyen feltételekkel vesznek át. Viszont még ha teljesíted is a feltételeiket, akkor is előfordulhat, hogy helyhiány miatt nem fognak átvenni. Illetve azt fontos kiemelni, hogy másik intézmények hallgatóit általában csak önköltségesre szokták átvenni.
Szóval, még ha esetedben megengedett is lenne az átjelentkezés, szerintem akkor is sokkal jobban jársz ha újra felvételizel.
Az átvételi kérelem beadásának határideje őszi félévre történő átvétel esetén augusztus, tavaszi félévre történő átvétel esetén január hónapban esedékes. A pontos határidők minden esetben az akkreditációs kérelem formanyomtatványánál tekinthetők meg.
Az átvételi kérelem beadásának díja: 5500 Ft (más karról/intézményből történő átvételnél!)
Az összeget a 10300002-13268139-00014901 (MBH Bank Nyrt.) számlaszámra kell átutalni.
Más intézményből történő átvételt kérő hallgató esetében az átutalási megbízás Közlemény rovata az alábbiakat kell tartalmazza:
Karkód, átvételt kérő hallgató neve, ÁTVÉTEL (pl. KGK, Példa Emese, ÁTVÉTEL).
Az átutalás átfutási ideje 2-3 munkanap.
Köszönöm szépen a segítséget!
Esetleges ti is ott tanultok/tanultatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!