Egyetemi hallgatóként szakmai gyakorlatot szerezni informatikai területen?
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy mennyire reális az egyetem mellett (első éves gazdaságinformatikus hallgató vagyok az Óbudain, második félévem következik) elhelyezkedni olyan pozícióba, ahol már a szakmámban tudnék tapasztalatot szerezni?
Úgy éreztem az első félév alatt, hogy simán belefért volna heti 20 óra a szorgalmi időszakban, úgy, hogy mellette maradt volna időm tanulni is.
Elsősorban Pythonnal lenne a legjobb, mivel azzal foglalkoztam a legtöbbet, de szívesen megtanulok egyéb nyelveket is. (C-t tanultunk, de azt inkább hagyjuk... :D)
Az angollal nincsen problémám, minimális közöm van a css-hez, html-hez, sql-hez stb, bár ezek inkább alap dolgok mint bármi ami említést érdemelne.
Akinek van ilyennel tapasztalata vagy ismer valakit aki csinált vagy próbálkozott hasonlóval az ne tartsa magában! :)
A válaszokat köszönöm!
Elírtam véletlenül csak közben olvasgattam, bocsánat.
Mérnökinformatikus lenne az a gazdaságinformatikus. :D
Elsősorban erre gondoltam, csak belekóstolni, hogy milyen is a szoftverfejlesztés.
Persze ha más van arra is nyitott vagyok, de "rejtett vágyam" jobban megtanulni, megtapasztalni milyen is "élesben" egy szoftverfejlesztő munkája. Már csak kíváncsiságból is, aztán a Pythonhoz nem vagyok teljesen süsü, ezért gondoltam erre.
Persze amint írtam is, más is érdekelhet ami a szakmához kapcsolódik, nyilvánvaló, hogy az én helyzetemben még alap elvárás lehet irányomba a rugalmasság... :)
Az még kicsit kínai számomra.
Persze mondhatni alapvető dolog lesz ebben a szakmában, szóval de, mindenképp szeretném begyakorolni.
Esetleg ha nagyon gyenge vagyok belőle akkor van, hogy "betanítanak"?
Bár itthon is el tudom kezdeni tanulni, youtuberól már mindent is lehet... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!