Van-e értelme programozni tanulni ha utálom a matekot?
A mostani tanévben fogok végezni érettségizni, és a 2 szak amire lenne esélyem az a pénzügy-számvitel vagy üzemmérnök-informatikus Bprof(OE vagy BME) abból ami érdekel.
Érdekel az informatika (érettségiztem emelt szinten 88%ra), csinálok weboldalakat, self hosting, ui stb. - de a középiskolában és előtte is a a matekot utáltam a legjobban és kb minden mással szívesebben töltöm időt mint a matekkal.(A dolgozatokon mindig ilyen 60-75% közti eredményt érek el középszintzen).
Van-e értelme elvégezni az üzemmérnökit valakinek, aki alapból nem szereti a matekot?
Ami miatt erősen gondolkozom az egyetemen végig küzdésen az az, hogy látom, hogy most elég erősen kérik junioroktól a diploma+gyakornokság kombót...
Lehet-e esélye annak aki csak egy technikumot csinál meg de azt legalább szorgalmosan?
Hacsak nem saját játékmotort akarsz készíteni, vagy videokártya shadereket írni, akkor gyakorlatilag sosem találkozol majd a programozás során matekkal.
Az ilyen weboldalaknál, meg a legtöbb programozásnál a matek kimerül néhány egyszerűbb, negyedik osztályos szinten is érthető kifejezésben.
A pénzügy-számvitel viszont kőkemény matek. Ráadásul a mérnök informatikusnál sokkal elvontabb, elméleti szintű, szinte érthetetlen...
Jobb lesz neked az üzemmérnök-informatikus, persze a matek órákat majd ott is teljesíteni kell, és bár sok helyre beszivárog majd a matek, de nem az lesz a központi elem.
Igazából azért nem szeretem a matekot mert ugye van egy csomó feladat ahol egy rakás rész számolást kell végezni és elég egy hiba és buktam a feladatot. A programozásban is sokszor találkozok ilyennel, hogy egy apró kis figyelemetlenség miatt nem működik a kód DE ebben sokkal jobban szeretem felderíteni és megoldani a problémát...
Ha utálod a matekot, akkor nincs értelme programozást tanulnod.
A programozás nem egyéb, mint matekozás. Még akkor is, ha sokan másképp képzelik ezt el. A magas színvonalú programozás (ez lenne ugye a szakmai szint) meg pláne matek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!