Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » IP modem: van kész library a...

IP modem: van kész library a kommunikációra?

Figyelt kérdés

IP modemmel történő kommunikációra van kész library? Például Python-ban?

Példákon keresztül meg lehet tanulni? (inicializálás, AT parancsok, adatok lehívása, fájlba írása stb).

Aki már csinált ilyet, tud segíteni?

tegnapelőtt 19:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Mit értesz "IP modem" alatt?

soros port --> GSM/GPRS/LTE-átjárót?

Ha soros portról van szó példának okáért ott a pySerial: [link]

tegnapelőtt 20:24
 2/7 A kérdező kommentje:

GSM modem (USB stick) kap egy IP címet és hálózati modemként működik. pl. 192.168.8.1 és lehet vele hálózaton keresztül kommunikálni.

Úgy tudom, ilyen modemeknél két út van: vagy hálózaton keresztül, IP modemként kommunikálnak vele, vagy valamilyen módon az USB modemet soros modemként láttatják és soros portot emulálva (pl. com1) kommunikálnak vele.

tegnapelőtt 20:29
 3/7 A kérdező kommentje:

Találtam egy ilyet, amely ha jól olvasom mindkét kommunikációs módot magában foglalja:

[link]

tegnapelőtt 20:41
 4/7 anonim ***** válasza:
#3: Igen, ez is a pySerial-t használja (lásd: import serial) a soros porton történő kommunikációhoz (IP-n nem kommunikál, ahhoz socket - [link] - kell).
tegnapelőtt 20:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Azért gondoltam hogy kommunikál hálózaton is, mert találtam ilyen részletet a kódban:

def TCPIPClientSIMComSend(apn, address, port, packet):

Egyébként Windows alatt is tudok kommunikálni a modemmel így, ha telepítem a driverét? Valamiért kiemeli a kód szerzője hogy "Linux alatt" meg "low-level", de az AT parancsokkal történő hozzáférés nem tűnik low-level-nek, valamint a driver kell hogy láttassa a modemet az oprendszer számára.

tegnapelőtt 21:14
 6/7 anonim ***** válasza:

"Azért gondoltam hogy kommunikál hálózaton is, mert találtam ilyen részletet a kódban:

def TCPIPClientSIMComSend(apn, address, port, packet):"

...ami az AT_Command() függvényt használja, ami soros porton elküldi a függvény paraméterében megadott parancsot, egy kocsivissza-jelet, majd némi várakozás után fogadja a kapott válaszokat.

"Egyébként Windows alatt is tudok kommunikálni a modemmel így, ha telepítem a driverét?"

Ha a modem drivere egy virtuális soros portot telepít fel a modemhez, akkor igen, csak meg kell adni a megfelelő portot (Windows alatt COMx néven hivatkoznak rá, ahol az x egy pozitív egész szám) - lásd a 229. sort, vagy a szkript "--port" argumentumát.

tegnapelőtt 21:38
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

"Egyébként Windows alatt is tudok kommunikálni a modemmel így, ha telepítem a driverét?"

Tudsz.

" Valamiért kiemeli a kód szerzője hogy "Linux alatt" meg "low-level", de az AT parancsokkal történő hozzáférés nem tűnik low-level-nek, valamint a driver kell hogy láttassa a modemet az oprendszer számára."

Pedig az AT parancsokkal való kommunikáció alacsony szintű. Magas szintű az, amikor a gyártó által adott, opre függő cuccal abajgatod a modemet.

A driver csak egy layer.

tegnapelőtt 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!