IP modem: van kész library a kommunikációra?
IP modemmel történő kommunikációra van kész library? Például Python-ban?
Példákon keresztül meg lehet tanulni? (inicializálás, AT parancsok, adatok lehívása, fájlba írása stb).
Aki már csinált ilyet, tud segíteni?
Mit értesz "IP modem" alatt?
soros port --> GSM/GPRS/LTE-átjárót?
Ha soros portról van szó példának okáért ott a pySerial: [link]
GSM modem (USB stick) kap egy IP címet és hálózati modemként működik. pl. 192.168.8.1 és lehet vele hálózaton keresztül kommunikálni.
Úgy tudom, ilyen modemeknél két út van: vagy hálózaton keresztül, IP modemként kommunikálnak vele, vagy valamilyen módon az USB modemet soros modemként láttatják és soros portot emulálva (pl. com1) kommunikálnak vele.
Találtam egy ilyet, amely ha jól olvasom mindkét kommunikációs módot magában foglalja:
Azért gondoltam hogy kommunikál hálózaton is, mert találtam ilyen részletet a kódban:
def TCPIPClientSIMComSend(apn, address, port, packet):
Egyébként Windows alatt is tudok kommunikálni a modemmel így, ha telepítem a driverét? Valamiért kiemeli a kód szerzője hogy "Linux alatt" meg "low-level", de az AT parancsokkal történő hozzáférés nem tűnik low-level-nek, valamint a driver kell hogy láttassa a modemet az oprendszer számára.
"Azért gondoltam hogy kommunikál hálózaton is, mert találtam ilyen részletet a kódban:
def TCPIPClientSIMComSend(apn, address, port, packet):"
...ami az AT_Command() függvényt használja, ami soros porton elküldi a függvény paraméterében megadott parancsot, egy kocsivissza-jelet, majd némi várakozás után fogadja a kapott válaszokat.
"Egyébként Windows alatt is tudok kommunikálni a modemmel így, ha telepítem a driverét?"
Ha a modem drivere egy virtuális soros portot telepít fel a modemhez, akkor igen, csak meg kell adni a megfelelő portot (Windows alatt COMx néven hivatkoznak rá, ahol az x egy pozitív egész szám) - lásd a 229. sort, vagy a szkript "--port" argumentumát.
"Egyébként Windows alatt is tudok kommunikálni a modemmel így, ha telepítem a driverét?"
Tudsz.
" Valamiért kiemeli a kód szerzője hogy "Linux alatt" meg "low-level", de az AT parancsokkal történő hozzáférés nem tűnik low-level-nek, valamint a driver kell hogy láttassa a modemet az oprendszer számára."
Pedig az AT parancsokkal való kommunikáció alacsony szintű. Magas szintű az, amikor a gyártó által adott, opre függő cuccal abajgatod a modemet.
A driver csak egy layer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!