Unity3D -ben, ha sikerült visszafejtenem egy már kész játékot (nem saját), de a projektben hiányzó scripteket ír minden objektumhoz, arra van valami megoldás?
uTinyRipper -el fejtettem vissza az Asset fájlokat, dnSpy -al a dll fájlokat, mindezt egy tutorial alapján, szépen rendezve a scripteket bepakoltam a scripts mappába, csináltam egy plugins mappát is, oda is beraktam, amit kellett. Ezenkívül volt "pár" hibajavítás is a kódban, de ez természetes. Mire eljutok oda, hogy le tudja fordítani az adott Scene -t, sajnos két hiba fennmarad. Az egyik, hogy egy csomó textúra magenta, ebből néhányat ki tudok azzal javítani, hogy megadok neki manuálisan egy Shader -t, amit utólag jónak látok, de a főbb probléma, hogy minden script hiányzik, és természetesen figyelmeztetésekből 999+ van. Nem azért csináltam ezt, mert a játékot el szeretném lopni. Inkább csak kísérletezgetés, próbálkozás azzal, hogy mennyire tudom a grafikát a minimálisra lebutítani, hogy egy low end konfigon is fusson. Maga a játék csak Patreonon érhető el, természetesen ez nem a végleges verzió. Annyi biztos, hogy Unity 2019.4 -el készült a projekt, mert ezt nemrég frissítette a fejlesztő és jelezte posztban, szóval nem ezzel lesz a gond. Inkább az, hogy automatikusan nem tudja csatolni a megfelelő script fájlokat az adott objektumhoz. Mivel nem én csináltam a játékot, így nem tudhatom, hogy melyik script hova tartozik értelemszerűen, és ez egy bazi nagy projekt, szinte teljesen felemészti a 16GB RAM -ot a gépemen, rengeteget kell várnom, mire debuggolni is tudja. 144km2 -es a pálya nagysága. Viszont erről a játékról más már csinált kis modot, szóval valahogy mégis vissza tudta fejteni, és nem hiszem, hogy egyenként kézzel asszociálta a scripteket.
Tehát lényegében ez a legnagyobb probléma:
Az alap DLL-eket pluginként raktad be?
A 144km2 remélem nincs betöltve mindig......mert az elég gyilkos...
A modoláshoz nem feltétlen kell visszafejteni, ha van normális API, ha meg nincs, akkor meg elég a scripteket olvasgatni sokszor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!