Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tapasztalat nélkül most...

Tapasztalat nélkül most mennyire esélytelen junior pozi?

Figyelt kérdés
Januárban végzek egyetemen, tehát gyakornoknak nem tudok jelentkezni már, eddig pedig nem volt lehetőségem.
dec. 26. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:
22%
Amit egy tapasztalat nélküli junior eddig megcsinált, azt ma megcsinálja a ChatGPT. De ha tudsz demózni ütős hobbiprojekteket/szakdolgozat gyanánt feljesztett programokat, van esélyed.
dec. 26. 13:01
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
ja, csak a gtp elé oda kell ültetni egy senior programozót magasabb bérért, nem pedig a takarító Marcsika fogja irkálni a promtokat.
dec. 26. 18:54
 3/6 anonim ***** válasza:
44%

Nem tudom más cégeknél hogy van, de mi csak olyan junior fejlesztőket veszünk fel, akik az keresett területen már dolgoztak valamilyen formában:

- más cégnél részt vettek a hasonló fejlesztési munkákban

- vagy létezik saját, témába vágó projektjük

Természetesen ennél több aspektust veszünk figyelembe, de alapvetően fontos, hogy minimális gyakorlata legyen. (Hozzáteszem, hogy volt olyan gyakornokunk, akit 2 hét után átvettünk juniornak, annyira tehetséges és ügyes volt, feltétlen meg akartuk tartani.)

dec. 29. 11:16
 4/6 anonim ***** válasza:
jan. 4. 09:24
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A harmadik válaszoló vagyok, különösebben nem tudok újabb válasszal szolgálni a feltett kérdéshez, csak válaszomat ért lepontozásra szeretnék röviden reagálni, ami szerintem ebben a helyzetben helyénvaló és talán hozzáadott értékkel is bír a jövőre nézve.

A válaszomban megírtam, hogy a mi cégünk hogyan működik, ami tény, nem vélemény.

Rendszeresen látom, hogy itt azért pontoznak le válaszokat, mert az egyeseknek nem a szája íze szerinti. Ezzel is csökken a valószínűsége, hogy utánam bárki meg merné írni, hogy az ő cégénél ez hogyan működik.

Az ilyen lábbal taposó értékelések felelősek azért, hogy egyre kevesebben vagyunk, akik hajlandóak hozzászólni konkrét, valós adatokkal, valóban hasznos ötletekkel. Ez egy olyan (káros) folyamat, amiért a büntető értékeléseitek felelősek. Pedig ennek a honlapnak az a célja, hogy egymást segítsük.

jan. 4. 10:13
 6/6 anonim ***** válasza:

#5 Like

Ez ilyen magyar mentalitás, hogy a jobbakat vagy érték teremtőket az "alacsonyabb" emberek inkább abban motiváltak, hogy lehúzzák a másikat, nem pedig, hogy felkapaszkodjanak ezeken ők is.

Én is rendszeresen látom, hogy a tömeg effektus (még ha online, gondolati szinten is) nem engedi az egyéniséget, vagy hogy valaki kitűnjön.

Nem egyszer láttam olyat, hogy két teljesen különálló dolgot kapcsoltak össze irreleváns módon, ami technikailag semmi köze egymáshoz vagy ha még is, már eleve nem éri meg a trace-offot. Persze egyik hergeli a másikat, mert hát mi veszteni valója. A segítőkészebb kritikusabb hangvételű és szakmaibb hozzászólásnak meg már persze értékét veszítette. Így születnek az olyan pletykák, hogy ha vírust kap a gép, akkor megfertőzheti a szomszéd hűtőjét... Aztán később terjeszti tovább, és ez lesz a meggyőződése is, és nincs motiváció az alap ismeretek elsajátítására se. Mert, hát a TikTok-on 2p-ben elmondják a "szakemberek".

jan. 4. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!