Pascalt mennyire érdemes tanulni manapság?
Kb semmi értelme. C# java, vagy angular irányba menj.
Kb fél éve kerestünk egy Delphi fejesztőt de csak pár hónap munkára, az elmúlt 10 évben nem találkoztam más delphissel
Pascalt kb sehol nem használnak már.
Max valami legacy rendszert kapirgálni keresnek néha pascal v Delphi programozót.
Köszönöm a válaszokat. Azt érdemes tudni, hogy nem célom a munkába állás. Csak magamnak szeretnék némi tudást összeszedni. A pythont azért nem preferálom, mert interpreteres és vannak olyan terveim, amihez az nem felel meg. Emiatt mindenképpen olyan nyelvet választok, ami compileres.
Amúgy, facebookon van aktív pascal csoport, meg delphi is. Van az a lazarus vagy mi, annak is tegnap adták ki a legújabb verzióját.
Akkor is jobb mondjuk egy c#.
Rengeteg modern csomag van hozzá.
Pl én egy json-t 1 sorban deserializálok. Míg a Delphis kollégám 3 napig szenvedett vele.
Milyen rendszeren?
Valami microchip PIC vagy PC?
#8-as vagyok, azt is hozzátenném, hogy ha valamilyen külső API-t szeretnél majd használni, akkor jó eséllyel találsz hozzá SDK-t és példakódokat Java, C#, Go, PHP, Javascript nyelvhez, Pascalhoz viszont szinte biztosan nem.
Illetve a népszerűbb nyelvekhez sokkal több külső library érhető el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!