Pascalt mennyire érdemes tanulni manapság?
Utoljára Pascalt 2010-ben használtam egy már akkor is legacy Delphis projecthez.
Inkább én is valami mást ajánlanék. A korábban írt C# meg a Kotlin mondjuk futtatókörnyezetet igényel (.Net, ill. JVM), szóval attól függően felelhet meg, hogy pontosan mi a terved. Amúgy egy Pythont ha valamennyire ismersz már valamilyen nyelvet, egy hétvége alatt kb. meg lehet tanulni (vagy bármi hasonló nehézségű scriptnyelvet).
Kotlint lehet nativan fordítani, így nem igényli a JVM-et, ezért is mertem ajánlani.
Simán. BME-n Mérnökinformatikus képzésen is kb 13 nyelvel kell valami minimálisat alkotni. Van, ahol laboron konrkétan lediktálják mi írj és egy fajta "tutorial" jellege van. Nekem VHDL volt ilyen. Közben van, hogy papíron programozással ZHban szivatnak low level nyevekkel. Nekem Assembly és Verilog volt ilyen, meg persze C, C++ is.
Olyan is van, hogy féléven át egy nyelv + keretrendszer megismerésével valami "nagyobbat" kell alkotni.
A tanulásba szerintem belefér, hogy szándékosan zsákutcákba menj, perspektíva nyerés miatt. Abból nem hiszem, hogy igazán jó fejlesztő lesz, aki 0. pillanattól Typescriptet tanult és 1 hónap után már Angular alkalmazásokat készített. Még akkor sem lesz jobb ha hamarabb el tud helyezkedni.
Tehát a pascal is tökéletes lehet picit tanulásra, de nem öntenék bele túlságosan sok energiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!