Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érti valaki a git működését?

Érti valaki a git működését?

Figyelt kérdés
Nem nagyon értem, hogy mi a különbség pl. a git reset --hard, a git checkout -f és a git revert között.
okt. 29. 13:38
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

git reset --hard: visszavon minden olyan változtatást, ami még nincs becommitolva.

git checkout -f: úgy vált branchet, hogy közben ha muszáj (és sikerül neki, mert nem mindig szokott), visszavonja a nem commitolt változtatásokat.

git revert: visszavon egy commitot.

okt. 29. 13:41
 2/5 anonim ***** válasza:
32%

"Érti valaki a git működését?"

Senki sem érti igazán mélyen, csak felszínesen.

okt. 29. 13:43
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi. Tehát az első két parancs ugyanúgy törli a nem commitolt változásokat, igaz? Csak a második még branchet is vált.

És ha mondjuk van a master branch, elkezdek módosítani valamit a fájlokon, és csak később jut eszembe, hogy ezt új branchbe akarom tenni, akkor mi a helyes eljárás?

git branch ujag

git checkout ujag

git add -A

git commit -m '...'

git push -u origin ujag

Vagy lehet ezt egyszerűbben is csinálni? Azt tudom, hogy

git branch ujag

git checkout ujag

helyett lehet azt is írni, hogy git checkout -b ujag, mert ez létre is hozza az új ágat, mert át is vált rá.

De azt mondjuk nem értem, git push-nál miért kell mindig megadni, hogy melyik ágba szeretnék pusholni.

okt. 29. 13:50
 4/5 anonim ***** válasza:
72%

"És ha mondjuk van a master branch, elkezdek módosítani valamit a fájlokon, és csak később jut eszembe, hogy ezt új branchbe akarom tenni, akkor mi a helyes eljárás?"

Ilyenkor simán nyithatsz új branchet, és ha utána commitolsz, arra a branchre fog commitolni. Tehát: git checkout -b ujag

okt. 29. 13:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Ok, köszi!
okt. 29. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!