Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egyetemre notebook?

Egyetemre notebook?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Felvettek egyetemre programtervező szakra és érdekelne, hogy melyik notebook lehet a legmegfelelőbb rá?

Gondolkoztam Macebook M1/M2-őn, és nem azért, hogy menő legyek, csak már régóta tetszenek és még sose volt.

júl. 29. 13:51
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%
Mwgbánni
júl. 29. 21:43
 12/27 anonim ***** válasza:
78%
Megbánni nem fogod, Linuxos hekkerként mondom. Az M széria miatt már egy ideje én is kimaxolt Macbook Pro-val tolom a normális ARM-os Linuxos gépek megjelenéséig, de lehet hogy maradok azután is.
júl. 29. 21:46
 13/27 anonim válasza:
19%
Sok tanár be sem engedi a laptopot vagy a tabletet órára...már 3 egyetemen volta és mindenhol vannak ilyen tanárok...az biztos hp ne legyen
júl. 29. 22:49
 14/27 anonim ***** válasza:
71%
Programtervezőire csak és kizárólag windows, mert azt fogod tanulni. A két rendszer nagyon más. Vegyél egy használt ThinkPad T480-at. Mindenre elég lesz és a pénztárcád is megkíméli. i5, 16-32GB RAM és tied a világ. Plusz: idéntől ingyenes a VMware workstation pro: annyi VM-et futtathatsz amennyit nem sajnálsz.
júl. 29. 23:00
 15/27 anonim ***** válasza:
52%
A 14-es válaszhoz kiegnek: Semmi értelme egy bivalyerős gépet venni, mert abszolút semmilyen gépigényt nem feltételez az egyetemi szintű programozás. Ha kellene gépigény, akkor pont progterven van HPC (high performance cluster: szerverpark) amire csak be kell sshzni és futtatni a jobot. Szóval tényleg semmi értelme méregdrágán megvenni a macbookot, mikor nem fogod kihasználni. Helyette 100-150e forintért lehet venni gépet amit tudsz strapálni, nem félted annyira és ugyanúgy több mint elég lesz.
júl. 30. 12:14
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

#14: mégis mit tanulsz a windows-ról programtervezői szakon? Melyik mikiegér-főiskolára jártál?

Még mindig várom, hogy valaki konkrétumokat írjon. Mi az, ami nem ment linuxon vagy macen, és melyik egyetem programtervezői szakán történt?

júl. 30. 12:31
 17/27 anonim ***** válasza:
52%

Persze, eltölthetsz 40 órát össze-hack-elni a mac-edet, hogy az adott esetben ősrégi vagy oktató által fejlesztett/crack-elt elvárt eszközt használtad tudd egy feladatra, ami max 20 perc.

De értelmes ember nem így cselekszik.

júl. 30. 12:41
 18/27 anonim ***** válasza:
67%

Linux-szal semmi baj nincs, de bőven elég a WSL, illetve mint írtam ma már annyi VM-et futtathatsz amennyit nem sajnálsz.

Amúgy meg ne abból indulj ki, hogy a kedves friss hallgató profi módon ismeri a teljes progos világot. A tanárok 99%-ban Windowson fogják bemutatni a dolgokat, a hallgatónak meg az egy extra komplexitás faktor, ha nem ugyanaz az OS, az IDE és mindenféle nyavalya mint ami a tanárnak.

Amúgy villamosmérnök vagyok a számtech iparban.

júl. 30. 12:47
 19/27 anonim ***** válasza:
17: Azért kérdezem, hogy hova jártál. Én elhiszem, hogy vannak olyan helyek, ahol ősrégi, oktató által mókolt szarok és crackelt szoftverek használatára kényszerítik a hallgatókat, csak nem tudom, hogy hol. Elárulod?
júl. 30. 13:04
 20/27 anonim ***** válasza:

Az én személyes tapasztalatom nem releváns, mert én mérnökinfós voltam. A proginfóról ismerősöm mesélt. Ha így is érdekel, akkor ő ELTE proginfó, én BME mérnökinfó.

júl. 30. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!