Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egyetemre notebook?

Egyetemre notebook?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Felvettek egyetemre programtervező szakra és érdekelne, hogy melyik notebook lehet a legmegfelelőbb rá?

Gondolkoztam Macebook M1/M2-őn, és nem azért, hogy menő legyek, csak már régóta tetszenek és még sose volt.

júl. 29. 13:51
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
48%

Alapvetően jók a MAC-ek, Az M1 és M2 is elég jól sikerült, teljesítmény tekintetében is megfelelőek (én az M2-t ajánlom), és egyetemi jellegű munkára kifejezetten alkalmasak, szóval sok szempontból kiváló választás. A legtöbb fejlesztői környezet elérhető, de nem mindegyik!

Tájékozódj arról, hogy miket kell tanulnod. A legnagyobb bajban akkor lehetsz, ha nagyon Microsoft technológiákat kell tanulni (Visual Studio és MsSQL, főleg, ami anyag szokott lenni, és problémás). Ha MAC-en maradsz, akkor valamilyen virtualizáció esetleg működhet, vagy bérelsz virtuális gépet (vagy távoli asztalon megpróbálsz elérni valamit)

júl. 29. 14:15
 2/27 anonim ***** válasza:
44%
Ha ugyanolyanok a képzések, mint 5 éve, akkor kizárólag windows vagy ha nagyon nem akarod, akkor még linux, de a mac egyáltalán nem ajánlott. Azzal van a legtöbb szívás.
júl. 29. 14:18
 3/27 anonim ***** válasza:
17%
Kíváncsiságból kérdezem, mit csinálnak a programtervező szakon, ami nem megy MacOS-szel? Én Linuxon toltam annó, és soha semmi problémám nem volt. A MacOS szintén POSIX compliant, tehát olyan nagy különbség nem lehet.
júl. 29. 14:27
 4/27 anonim ***** válasza:
21%

Magyarországon a Windows elterjedtsége 81%

Lehet széllel szemben pisálni, csak nem érdemes. Ha csak a hozzád forduló megrendelők kevesebb mint 20%-ának tudsz segíteni akkor hamar felkopik az állad...

júl. 29. 14:31
 5/27 anonim ***** válasza:
21%

Pontosan már meg nem mondom neked, hogy mi volt a tényleges program vagy alkalmazás vagy megoldás, ami kellett.

De kb. ez a beszélgetés zajlott le az oktatós és hallgató között az előadás szünetében:

- Tanár úr, rákerestem erre és nem igazán lehet megoldani, hogy macbook-on működjön. Mit lehet ezzel kezdeni? Hogy oldjam meg?

- Igen, ezzel nem lehet mit csinálni. Vehetsz másik gépet vagy kérhetsz kölcsön ismerőstől.

júl. 29. 14:36
 6/27 anonim ***** válasza:
34%
5: Meggyőző! :)
júl. 29. 14:39
 7/27 anonim ***** válasza:
33%
Sokkal jobban jársz egy Mac-el, de előtte járj utána minden szoftver elérhető-e rá, valószínűleg igen.
júl. 29. 15:25
 8/27 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk mérnökinfón amilyen laptopokat láttam, hasraütésre 85% windows, 10% linux, és a maradék pár embernek mac. Minden egyetemi gépen windows 8.1 volt, majd feltették a 10-et, jelenleg ez van. Minden oktató videó windows-on van felvéve, előforduló hibák megoldása ezen van bemutatva. Nekem megtette a win 7 és később a 11, linuxba nem mertem belevágni, mert félő hogy egy egy felbukkanó hiba megoldása (nálam) több időt igényelne, mint a kiadott feladatra koncentrálás.

A nagy hekkerek linuxot használnak, és csak bámulok a tudásukon hogy milyen trükkös megoldásokat használnak egy egy gond megoldására. Olyat, ami messze nem a tananyag része, és nem is hallottam róla. Sokat lehet tőlük tanulni, van eszük hozzá.

A mac-esek nálunk nem sokan vannak, alig pár almás laptopot szoktam látni. Akiket kérdeztem imádták, de pár programmal mindig gondjuk volt. Régi 20 éves programok, vagy microsoft termékek. Van amit meg tudtak oldani, van amihez windows vm, vagy egy másik windows gép kellett nekik. Nem ment gond nélkül a mac, de a programok többsége aránylag rendben volt. Ami nem, ahhoz pedig win kell.

júl. 29. 16:06
 9/27 anonim ***** válasza:
31%
Ha csak az a lényeg ragaszthatsz alma matricát a windowsos laptopod tetejére... :-) [link]
júl. 29. 16:36
 10/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ.

Nem a "menő" Apple logó miatt akarok Macbookot, hanem mivel nagyon tetszik a rendszer, illetve maga a gép is és mivel még sose volt, így gondoltam vennék egyet főleg mivel megyek egyetemre.

júl. 29. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!