Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen laptopot vegyek egyetemre?

Milyen laptopot vegyek egyetemre?

Figyelt kérdés
Igazàból jegyzetelésre használnám nagyrészt szóval nem kellene olyan erősnek lennie. De többen mondtàk, hogy vegyek egy macbookot mert sokáig bírja az akkuja, meg nem fog pár év múlva belassúlni. Ezek nekem fontosak is lennének csak a 400 ezret azért soknak érzem.

2023. jan. 11. 08:20
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Elég neked egy 70 ezres is bőven.
2023. jan. 11. 08:25
 2/6 anonim válasza:
60%

Nem kell a mac. hidd el. Lehet vele villogni,hogy van,de amire neked kell, nem fog kelleni. Uj vagy hasznalt amit keresel?

Amiatt,hogy belasssul,ne aggodj. Lehet benne cserelni SSD-t, teszel bele plusz RAM-ot. Ezek kulon kulon nem nagy tetelek. i3 vagy i5 boven eleg jegyzetelesre. Iranymutatas keppen itt egy link,hogy kb mire gondoltam: [link]

2023. jan. 11. 08:42
 3/6 anonim ***** válasza:
25%

Valami kisebbet és könnyebbet, én alapképzés alatt nagyon sokat szenvedtem a nagyobb laptopommal :D

Mesteren viszont Ipad-re váltottam és az nekem nagyon bejött.

2023. jan. 11. 09:00
 4/6 anonim ***** válasza:
12%
Telefon és billentyűzet? A legolcsóbb megoldás.
2023. jan. 11. 09:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
150-200 körül már vannak nagyon fasza laptopok csak jegyzetelésre, 512 gb m.2, ha csak jegyzetelésre kell akkor ez bőven elég lesz, 10-11. generációs Intel proci, nincs dedikált vga de a re célodnaj bőven megfelel az integrált is és ugyanazt tudja mint a mac és hidd el nem fog belassulni
2023. jan. 11. 09:48
 6/6 anonim ***** válasza:

"sokáig bírja az akkuja"

Vannak windowsos gépek is jó akksival...

"meg nem fog pár év múlva belassúlni"

Egy windowsos gép sem lassul be ha normálisan karban van tartva és egy mac is belassul ha elhanyagolják.

"Ezek nekem fontosak is lennének csak a 400 ezret azért soknak érzem."

Akkor van egy rossz hírem! A komolyabb - mac-el összevethető - windowsos laptopok is belekerülnek 400k-ba.

Én valami ilyesmit vennék:

[link]

8GB RAM-nál kevesebb ne legyen!

Háttértárat lehet bővíteni külső megoldásokkal is könnyedén, illetve éves szinten 10k környékén már vannak élhető méretű felhőtárhelyek. Ami fontos, hogy legyen, mert onnan sosem veszíted el a fontos dokumentumaidat.

Mellegleg diákkén kapsz ingyen office 365-öt, ahhoz meg jár a tárhely.

A használt ajánlgatásával az a gond, hogy nem tudod mit vetetsz meg a kérdezővel. Ha van 200k-ja laptopra, akkor érdemesebb valami újat venni, mert arra legalább van gari és nem kell vacakolni vele ha 3 hét múlva tönkremegy, mert valami mókolt, kókler által összerakott, "javított" gép. Nem ér annyit az egész. Egy hozzáértő is csak szétszerelés után tudja megmondani hogy hozzányúltak-e a géphez vagy sem.

2023. jan. 11. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!