Milyen laptopot ajánlanátok egyetemre? Villamosmérnöki szakra jelentkeztem és szeretnék egy olyan laptopot ami egyetem végéig kitart, örülnék ha normálisan játszani is lehetne rajta.
Gondolom kollégiumban, albérletben.
Nem tudom, ti sosem voltatok egyetemisták?
"ti sosem voltatok egyetemisták?"
Voltunk, csak volt eszünk is, mint a #8-nak is, ahol fedél van, oda játszani nem a laptop az ideális.
Vegyél egy használt ThinkPad T480 vagy T580-at, mindegy mennyi RAM-mal és milyen tárhellyel.
A proci legyen minimum i5-8025U, GPU bónusz ha van, de nem kell igazából.
Lehet upgradelni a gépet 32GB (talán 64GB) RAM-ig, tehetsz bele standard M2280-as NVMe SSD-t, illetve 2240-est is a telefon network kártya helyett. Kijelző legyen minimum 1080p FHD, de ha 1440p-t találsz, az csak extra. Az akksit is lehet cserélni benne. Van rajta az égvilágon mindenféle port, amire csak szükséged lehet. 2 USB-C amiből 1 Thunderbolt3 képes, HDMI, 3 USB, Ethernet, SD kártya olvasó, néha még SmartCard olvasó is van (de azt amúgy cégen kívül senki semmire se használja)
Nekem egy ilyen teljesen kielégítette minden szükségletem, sőt még sok is volt. Több virtuális gép, PLC-s szoftverek, AutoCAD, FPGA szintézis és szimuláció, programozás, stb: mind bírta probléma nélkül.
Játék: LoL, Dota simán futott rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!