Kezdő java tanulóknak melyik ide a jobb intellij vagy eclipse?
Bármelyik. Nem ez dönti el, ki mennyire lesz jobb.
Bár az IntelliJ szerintem elterjedtebb céges környezetben és támogatotságban (ugye az Ultimate fizetős), de megugorható a dolog Eclipse-vel vagy VisualStudioCode-al is.
emacs :D
Szerintem a Java csillaga leáldozóban van. Sőt, az objektum orientáltság is már a múlt paradigmája: [link]
Ha AI, akkor python.
Ha backend, akkor go esetleg rust.
Ha low level, akkor rust.
Nem temetném még a Java-t, rengeteg projekt megy Java-ban és emiatt nagy a Java kompetencia.
Emiatt a cégek könnyebben találnak Java fejledztőt mint Go-t, így a piacra bekerülési idő csökkenése miatt esélyesebb a Java melletti döntés.
Amúgy igen, a Go feltörekvőben van, de még akkora súlya még nincs, mint a Java-nak.
3-as vagyok.
Nem véletlenül nem azt írtam, hogy halott/haldoklik, hanem azt hogy a csillaga leáldozóban van.
Elavult lett már a nyelv és az alap koncepció is. Persze java fejlesztőre nagyon sokáig szükség lesz, mert a beidegződés lassan kopik ki, sok a 3pp, a meglévő termékeket is maintainelni kell, stb. Kiváló példa a Cobol :D.
A go valóban ritka, de egyre másra jönnek a startupok és multik ahol go a domináns. Az előző munkahelyemen is goztam és a mostaniban is. Nem is akarok váltani egyelőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!