Sok programozó miért van azon a vélemenyén, hogy a linux jobb fejlesztésre mint a windows?
Mondjuk erre csak annyit mondanák, hogy C# meg .net.
Amúgy Windows-ra több fejlesztési eszköz áll rendelkezésre.
Ami tény, hogy a Linux mellett szól, hogy a parancssoros felülete jobban fel van készítve, de azt már tartalmazza a Windows is egy ideje, így tárgytalan.
Stabilabb, megbízhatóbb, meg szerintem kényelmesebb is.
Ha nem Linuxra fejlesztesz, hanem valami Windows vagy Mac-specifikus dolgot, akkor azért korántsem biztos, hogy jobb rajta fejleszteni, ilyen esetben a natív megoldás rendszerint kevésbé macerás. De ha nem annyira platformspecifikus a dolog, vagy egyenesen multiplatform, vagy webes dolog, akkor sokkal kényelmesebb tud lenni. Ha meg Linuxra fejlesztesz, akkor meg egyértelműen ez a nyerő.
Egyszer kellett fejlesztenem windowsra és linuxra is, crossplatform progit. Egyszerűbb volt linuxon beállítani egy cross compilert, mint windowson a frodítást. Erre amúgy nem eset van, windowson úgy kell vadászni a dependenciákat, telepítgetni, megfelelő helyre másolni őket, linuxon meg pár parancs és kész. De ez csak az én tapasztalatom.
3-mas
.net van linuxra is (.net core, mono). De ja, ha meg linux specifikus dolgot csinálok, pl. gtk cuccokat, annak meg a windows támogatása gyenge.
"remélem jól írtam le!"
Sajnos nem. A windows is stabil már, az XP SP2 óta, a linuxot meg azért nem fertőzi vírus olyan látványosan, mert PC desktopon csak 1-2 %-ban van jelen. Nézd meg mi van a telefonokon, táblagépeken. Némelyiken hemzsegnek a vírusok, pedig azokon is jobbára linux van.
Amúgy is, a fejlesztési lehetőségekről volt szó, nem arról, hogy melyik rendszerre írtak több vírust, wormot, backdoort, egyéb kártevőt.
A Linuxot annyira kevesen használják, hogy arra nem pazarolják az idejüket a víruskészítők.
A Linux 30 év alatt először lépte át a 3% küszöböt.
A Linux 30 év alatt először lépte át a 3% küszöböt.
Hát persze ha mindenhól csak windows-ra tanítják az embert. Sokkan azt se tudják mi a Linux. Sokkal nagyobb biztonságba vagyok Linux alatt. Linux esetén nem olvasok face-n legalább 3-4 posztot szinte naponta arról hogy milyen hibás lenne a rendszer. Windows-nál nem győzöm olvasgatni hogy milyen irtózatos hibák miatt mit vonnak vissza meg titkolnak el általában.
Sajnos a windows-t elb....ák de rendesen. Most már annyit se tud a windows hogy tiszta telepités után, alapból kicsomagoljon egy tömöritet állományt. Próbáltam ugyanis onnan tudom ezt. A Linux mindenben jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!