Sok programozó miért van azon a vélemenyén, hogy a linux jobb fejlesztésre mint a windows?
#10.
Azzal ugye tisztában vagy a Linux kernel open-source, míg a Windows NT closed-source? Szóval az egyiket a közösség javítgatja, a másikat egy nagy cég fejlesztő csoportja. Egyrészt Linuxot több eszközre használják, sokkal többen fejlesztik(különböző célokra) így adja magát, hogy kevesebb a hiba.
Nyilván egy zárt forráskódú rendszernek nem fogják nyilvánosságra tenni a hibáit, mert el is kezdenék törni a pénztárgépeket, bankrendszeresek és társait...
Az is hülyeség, hogy ne tudna RAR-t, ZIP-t, ISO-t stb. kezelni, próbáld csak ki a Win 11-t, értem hogy valaki elfogult de alaptalan állításokat felesleges tenni. Linuxon ilyen alapon jóval bonyolultabb egy tar gz forráskód fordítása és az ember falra tud mászni ha éppen nincs meg minden függés ami szükséges.
Mindkét rendszernek megvan a maga felhasználási területe, én eléggé power usernek számítok, fejlesztéssel is foglalkozom de teljesen feleslegesnek gondolnám desktop pc-re valamelyik disztribúcióval bohóckodni, amikor Windows next-next-finish minden megy már és nem kell minden szoftverhez alternatívát keresni, pl. Adobe, Wasapi és társaihoz. Linuxnak jó helye van a szerver környezetben, az android alapjául de nem asztali számítógépen és jól mutatja a piaci részesedés is.
11
Miért akarnál adobe-t használni fejlesztéshez? Programozás volt a kérdés nem grafikus design.
Power usernek gondolod magad, de ez alapján nem vagy fejlesztő, a programozás az nem az, hogy telepítgetsz dolgokat, hanem hogy szoftvert fejlesztesz. Ha nem specifikusan windowsra írsz, akkor linuxon kényelmesebb. Nem véletlen, hogy a CI meg CD rendszerek is többnyire linux alapúak.
Kényelem miben nyilvánul meg? Windows-ra is van mindenféle IDE, fordító stb.
A 10-zes sem a fejlesztésről beszélt, én csak azt cáfoltam meg.(szerintem XP óta nem használt már Windows-t)
Igen, megint megyünk a jó öreg és unalmas windows vs linux felé.
Pl. dependenciák beszerzése, cross platform, open source projekteknél nekem az a tapasztalatom, hogy ez linux alatt sokkal gyorsabb (benne vannak a package managerben, szóval kb. egy parancs), windows-on meg telepítőket kell vadászni (de még ekkor se biztos, hogy az jól beállítja, és után kell menni, kijavítani), vagy pl. msys-szel kell szívni.
De mondom, ha csak windowsra fejlesztesz, akkor windowson jobb. Ha csak linuxra, akkor linuxon jobb. Ha mind kettőre, akkor a tapasztalom szerint linuxon jobb. Ha a webre, akkor akkor kb. mindegy, bár ha webszervereket, stb. is hasznáni kell, akkor linux. Szervereknél, beágyazott rendszereknél szintén linux. FPGA-nál azt hiszem windows-ra vannak jobb eszközök (bár ebben nem vagyok biztos)
13-as.
Win 10 Pro alatt tapasztaltam azt amit irtam. Úgy hogy csak az alaprendszer éppenhogy felált és még üres Win telepités van. Pont ezen is lepődtem meg nagyon hogy ezt egy 2 éve még tudta. Egyre gyengébb lesz a windows sajnos. És tudod mi a poén? Pont windows-ra visszaváltás lett volna a cél. Legalább 8 alkalommal probáltam visszamenni. A telepítést követő 10 percen belül már menekültem is vissza Linux-ra. Nincs több esélye a windows-nak. Akárhogy is de maradok Linux-on. Sőt, minnél tovább használom a Linux-ot, annál inkább Linux-ot akarok használni.
Mert menő, divatos ezt mondani a nerd világban. Ettől érzed magad befogadottabbnak a nerdek mikrotársadalmában.
Egyébként nettó baromság. Teljesen mindegy, melyik oprendszer alatt dolgozol, mindegyik tud mindent, a Windows még tud Linuxot IS (!).
Viszont komoly helyen eleve csak Macek és Windowsos gépek vannak, hiszen kell Outlook is a munkához, meg Teams, és a nagyvállalatok elsősorban Windowst támogatnak. Csak az amatőr noobok menőznek azzal, hogy Linuxot tolnak.
Aki kontextus nélkül ilyet kijelent, az szimplán egy idióta és azért mondja ezt. Vannak projektek ahol fájdalmas windowson fejleszteni és vannak olyanok ahol pedig ez fordítva igaz… Csak így vakon ezt kijelenteni nettó hülyeség.
Akkor ezek szerint az emberek szerint IOS-re is linuxon kellene fejleszteni??:DD mert így vakon kijelentve ez magába foglalja ezt is…
17
Nem érdekli az embereket, hogy mire, csak mondd, hogy windowsra és jó vagy (a pontozás alapján), ld. azt a választ, ami leírta, hogy mire mivel jó, de le lett pontozva a földit (pedig hasznos válasz, mert a kérdésre válaszol, ellenben nehány másikkal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!