Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ vagy C nyelvet kezdjek el...

C++ vagy C nyelvet kezdjek el tanulni?

Figyelt kérdés
Tehát elszeretnék kezdeni C-t vagy C++-t tanulni csak nemtudom melyikkel kezdjem.Programnyelvismerem van HTML PHP JS-ből.Amire felhasználnám:Ha magasabb szinten leszek esetleg kis játékokat meg kisebb programokra gondoltam.Pls help hogy ebben döntsek, ezenkívűl nemtudom hogy milyen programboan kezdjem csinálni.Pls ne irjátok hogy notepad meg notepad ++ me nem DOS-os kinézetben szeretném kezdeni.Ja és egy jó tanfolyamot is írhatnátok ha már itvagytok (ingyenes webtanfolyamra gondolok) előre is köszi!!
2010. okt. 23. 19:36
 1/7 anonim ***** válasza:
én suliba kezdtem el a c++ t tanér elején,és mi dev c++-t használunk,de ha netán debreceni vagy jöhetsz hozzánk mert nyílt a szakkör :P
2010. okt. 23. 19:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Notepad2 :D

De amúgy a DOSos kinézetnek semmi köze ahhoz, hogy miben írtad. Ha IDE-t akarsz, akkor Visual Studio Express vagy QtCreator. C++ egyértelműen, mindent tud, amit a C, csak jobban, és sokkal többet.

Hogy kezdd el tanulni? Ahogy akármi mást: tűzz ki kisebb célokat, és érd el őket.

2010. okt. 23. 20:16
 3/7 anonim ***** válasza:
nem tartom túl jó ötletnek, hogy azonnal grafikus megoldásokkal próbálkozz, először legyen meg az alap szintaxis, meg miegymás. Utána jöhet a QT...
2010. okt. 24. 02:48
 4/7 anonim ***** válasza:
C++
2010. okt. 24. 09:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindenkinek.Hát elvileg a PHP hasonlit a C hez meg a C++ hoz is tehát biztos nem fogok annyit szenvedni vele mint aki sosem látott programnyelvet, de ki tudja:DEgy kis rpg játékot terveztem meg a fejemben és ha eljön az ideje ö9sszehozom:) köszönöm mindenkinek, és várok még kommenteket
2010. okt. 24. 12:59
 6/7 anonim ***** válasza:

C++ egyértelműen :)

A C++ sokkal fejlettebb nyelv a C-nél, valamint ha egyszer megtanultad akkor egy nyelv sem fog problémát okozni :).

Ha esetleg érdekel:

Én webdizájnal kezdtem, egyszerű html, css aztán elkezdtem foglalkozni a PHP-val, ez később nagyon jól jött a C++ elsajátítása közben.

2010. okt. 24. 19:44
 7/7 anonim ***** válasza:
RPG játékot RPG Makerrel a legkönnyebb, bár ott van egy-két kompromisszum :)
2010. dec. 7. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!