Ha hacker szeretnék lenni milyen középsuliba menjek szerintetek? És hallottam olyat, hogy direkt hackerképzö fösuli/egyetemek vannak. Mondanátok egynek a nevét? És milyen programozási nyelvet kezdjek majd el tanulni?
elsőnek: van olyan hogy hacker képző. nah jó nem pont ezen a néven fut de lényegében ez. csak ez a tanfolyam az etikus oldalról közelíti meg az egészet.
kérdezőnek: az már rég rossz, ha te abban a hitben élsz, hogy oktatási intézményben ilyenre fognak tanítani téged (bár szabvál tárgyak között lehet hasonló, de semmiképpen sem szerepel tantervben.)
20:00
Tehát nincs olyan hogy "hacker képző" !!! Óbudai vagy műszaki egyetem programozás óráján bőven megtanulsz elég sok dolgot meghekkelni... főleg ha nem vagy hűlye hozzá.
Etikus hacker-képzés van Nagy-Britanniában. De az inkább biztonságtechnikai informatikus, mint hacker.
Esetedben további problémák:
1) kiírogatod, hogy te hacker akarsz lenni. Gratulálok. Majd azt is írogasd ki, hogy mit törtél fel, legalább ne kelljen sokat dolgoznia a rendőrségnek.
2) még középiskolás sem vagy... Nincs jobb dolgod, mint hackerkedésről álmodozni?
3) felteszem, fogalmad sincs róla, mit csinál egy hacker. Gondolom láttál pár hülye filmet, aztán most azt hiszed, hű de poén. De nem. Felteszem, semmi programozási tapasztalatod nincs, sem rendszergazdai, sem semmilyen. Még csak elképzeléseid sem. A hackerkedés olyan dolog, hogy ha meg akarsz élni belőle, akkor profinak kell lenned. Mert egyszer nem törölsz egy fájlt, vagy elrontasz egy programot, és ha ezt épp egy bank rendszerében tetted, két percen belül nyakadon az összes hatóság. Én kb. 7-8 évesen kezdtem el programozással foglalkozni, és még mindig van rengeteg dolog, amit nem hogy nem tudok, de át sem látom. Esetedben ez nem tudom, hova tolódna ki...
Amúgy programozási nyelvek: főként C, esetleg C++, Assembly. Továbbá értsd meg a kernelek működését, találj hibákat az interfészekben, írj saját hálózati drivert, és akkor már tudsz valamit. De érzésem szerint neked a C is túl durva lesz.
És ugyan nem az én dolgom, de miért is akarsz hacker lenni és várhatóan a fél életedet börtönben tölteni, ahelyett, hogy a társadalom hasznos részévé válnál?
/ui.: nem vagyok hacker, és nem is leszek. Egyszerű programozónak tanulok, és utálom, ha valakinek minden vágya, hogy tönkretegye mások munkáját, pláne, ha hülye is hozzá./
Azért az durva kijelentés, hogy 7-8 évesen kezdtél el programozni! Általános iskola kb. 3. osztályában? :o
Te Szász Marci vagy? vagy csak túlzásba estél?
Egyébként hány éve foglalkozol programozással?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!