Milyen nyelvet kezdjek el tanulni?
17 éves vagyok. Középszinten érettségiztem informatikából.
A Debreceni Egyetemre szeretnék jelentkezni programozó informatikusnak, de nem tudok semmilyen nyelvet. Azt hallottam hogy a csoport fele első évben kibukik, főleg akiknek nincs előképzettsége.
Pascal elég könnyű és egy egész jó alap. De sajnos szinte semmire sem jó.
C/C++ meg elsőre kicsit nehezebb. Aztán később PHP, amivel együtt mehet SQL és Java is.
Ezek az alap nyelvek, aztán meg majd specializálódni lehet dolgok felé. Pl adatbáziskezelés, HW programozás, 3D programozás, Webfejlesztés/design, beágyazott rendszerek (telók, "mosógépek" - by Raffai M.), stb.
.net a király ne hallgass rájuk! :) Visual basic .net állati király és használják minden hol! :)
+ Angol =)
Üdv,
Egyetemeken általában C-vel és C++-szal kezdenek, tehát érdemes lenne azt megtanulni és akkor ott már menni fog.
Később célszerű továbblépni, a JAVA és a C# divatos mostanában.
A webes fejlesztéseknél a PHP, JAVA és a Ruby népszerű.
Ha az UNIX-os/Linux-os vonalon indulsz tovább, akkor ajánlott valamelyik script nyelv elsajátítása: pl.: BASH script, Perl, Python, + szinte kötelező a C/C++.
C, aztán C#. Rögtön C# azért nem jó, mert abban osztály, meg névtér nélkül egy üres dos ablakot se lehet csinálni.
Tananyag: [link]
Visual Basic. :D:D Sajnos dolgoztam abban 2 évig, szóval, ha valaki kínozn, gyötörni akarja magát azzal a bugos hieroglifa halmazzal, akkor az jó, amúgy C/C++/C# azoknak, akik igazi programozók akarnak lenni. :)
"Azt hallottam hogy a csoport fele első évben kibukik..."
Kibukni nem programozás miatt szoktak szerinem többnyire, másrészt ha az első 1-2 féléves programozáson kibuksz, akkor nem neked való, keress másik szakmát.
Elöképzettség:
teljesen felesleges, pár félév után ugysem feltünő a különbség. Bármiben is kellesz programoznod, az alapoktól elfogják mondani (ha nemis a leglassabb tempóban)
Mindegy milyen nyelvet kezdesz el tanulni, a programozásnak nem kódolás része nehéz, hanem a megfelelő módszer. A programnyelvek pedi nagyrészt ugyanolyan vagy hasonloak csak másképp hivják az utasitásokat, de az alapok hasonloan működnek.
Programozás pedig nem ott kezdődik, h leülsz a gép elé és elkezdesz kódolni, sőt az az egyik utolsó és nemis a legnagyobb része.
A programozás alapjához ott van a pascal, quick basic, visual basic, de az utóbbi kivételével értelmetlen nyelvek. A vb is csak azért jó, mert korszerűen alapoz.
A Php hasznos, széleskörű, keresett, és alapozásra is tökéletes egyszerűsége miatt, mellesleg az egyik legszéleskörűbben alkalmazott programozási nyelv.
De bármelyik korszerű nyelvet elkezdheted tanulni, az egyetemen nem azért buknak ki a diákok, mert nem ismerik a c-t, hanem azért mert nincs általános programozási, és algoritmikus tapasztalatuk. Ha már egy nyelvnek ismered a syntaxát, könnyebben fog menni a többi(hasonló nyelvé is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!