Hogyan jelentkezik a matematika a programozásban?
#21, kamu ember vagy, kamu dumát nyomsz. Hazudsz.
A szemléletet maga a matematikai ismeret adja. A gondolkodásmód meg maga a szemlélet. Egy .mp3-ban használatos tömörítő algoritmust akkor sem hoznál össze matematikai ismeretek nélkül, ha az életed függne tőle, de még egy fft-t sem.
Nem az a kérdés, hogy jelen van e a matek, hanem az, hogy a programozóknak kell e tudni...
Az okostelefonokhoz létezéséhez is kell matek...
"Nem az a kérdés, hogy jelen van e a matek, hanem az, hogy a programozóknak kell e tudni..."
Ha egyszer jelen van, akkor mégis, kinek kell tudni, ha nem a programozónak?
#25 A hűtő mögött is van matek, mégis tudod anélkül használni...
A programozók egy részének is ki van így nyalva a segge, nem feltétlenül kell matekozni egy program megírásához.
Hát ez így indoklás nélkül elég gyenguska válasz volt.
Fizikus vagyok, akinek mérnök informatikusi diplomája is van. Ismertem olyan nagyon tehetséges programozókat, akiktől elég távol állt a matek, és pl. tőlem kérdezgették azt, amit nem értettek analízisből. Ugyanakkor nálam sokkal jobban ment nekik a programozás, mivel erre voltak ráállva, ez érdeklete őket, volt benne tapasztalatuk, gyakorlatuk, és már egyetemre is úgy kerültek, hogy többet tudtak, mint amit ott tanítottak.
Talán a "matek agyú" kifejezést nem értetted eléggé. Te nyilván arra gondoltál, hogy minden bölcsészhallgató képes lenne megtanulni magas szinten programozni, holott én semmi ilyesmit nem mondtam. Csak annyit, hogy a programozás nem igényel sem magas szintű matektudást, sem pedig erős affinitást a matematikához. A programozás algoritmikus gondolkodást igényel, egy idő után pedig leginkább gyakorlatot és az adott programnyelv magas szintű ismeretét, hogy egy feladatot a lehető leghatékonyabb módon meg tudj oldani.
És ehhez nem kell matek agyúnak lenni.
#28 Ezt itt a matekfétiseseknek hiába magyarázod :)
Nekem meg matematikus diplomám van, hamarosan meg PTI-s is, de én is hiába mondok bármit, ha nem egyezik a világnézetükkel, lehurrognak.
Ha matek fétisük van, miért nem mentek matematikusnak? Vagy nem voltak elég jók belőle, és most a programozói tudásukat igyekeznek a matematikáéval azonos szintűnek felmutatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!