Diplomával könnyebb elhelyezkedni egy pályakezdő fejlesztőnek mint csak egy okj/bootcampel?
Miért ne lenne rendes diploma az Üzemmérmök?
Ugyanolyan alapszak mint a többi csak Bsc helyett Bprof lesz a papíra írva.
Nem, a Bprof egy sokkal alacsonyabb képzési szint. Lényegében ez a kormány által támogatott egyetemi válasz az IT munkaerőhiányra.
A mérnökinfó képzésnek egy nagyon lebutított változata.
Nem lehet vele Mscre sem menni.
Tehát nem ugyan olyan alapszak mint a többi. Ez egy másik, gyengébb képzés, ami kevesebbet ér.
Persze ez bootcampnél még mindig jobb.
"szerintem elég lesz nekem egy alap diploma:)"
Az hogy szerinted mi elég az teljesen független attól hogy mi a munkaerőpiaci elvárás. Sokak szerint elég nekik elvégezni 2 udemy kurzust és junior full stack fejlesztőként fogják alkalmazni őket.
Ahogy korábban írták a Bprof az egy nagyon lebutított változata a mérnökinfónak, így aki ilyen végzettséget ír az önéletrajzába az élből hátrányból indul egy mérnökinfó BSc vagy proginfó BSc-t végzettel szemben.
Tekintve hogy 16 204 ember kezdi meg szeptemberben a tanulmányait mérnökinfó / proginfó / gazdinfó IT szakokon és már most több száz önéletrajz érkezik egy junior pozícióra így túl sok jóra nem számíts egy ilyen csökkentett szak elvégzésével ami nem alapdiplomát, hanem Bprof-ot ad.
Kérdező egy rendes bsc meg egy bprof között 1 félév különbség van, szerintem egyáltalán nem éri meg az utóbbit választani.
Egyébként az egyetem nem egy mágikus hely ahol beleteleportál az agyadba a tudás és mindennél jobb. Ugyan úgy tanulni kell mintha magadtól tanulnál, a különbség az, hogy bizonyítékot ad a legtöbb esetben a tudásodról(persze átbukdácsolhat valaki 2 esekkel de a legtöbben szimplán csak kiesnek).
Illetve lehetőséged ad tapasztalatszerzésre( mint csapatmunka, gyakornokság vagy épp kutatás)
"egyetem alatt eleve elmegy dolgozni a tobbseg valami diakszovetkezeten keresztul."
Budapesten lehet, hogy így van de ismerőseim elmondása alapján vidéken nem nagyon tudnak gyakornokoskodni máshogy a szakmai gyakorlaton kívül.
16# Az is hasznos egy pályakezdőnek ha van egy mérnöki végzettsége és közben mire végez lesz kb 1 év szakmai gyakorlata.
BMEn Mérnökinfón kb minden ismerősöm az utolsó félév alatt végig dolgozott. Tehát szintén megvolt nekik a 2 félév munka, a végén meg kaptamk egy mérnöki végzettséget, ami azért sok ajtót kinyit.
MSc-vel szemben a BSc is hátrány, de BProf a BSc-vel szemben nem hátrány. Az egyetemeken, mindegyiken, kivétel nélkül, a szakma elméletével ismertetik meg a hallgatóságot. A gyakorlati tapasztalatot pedig a kötelező, de rövid terminusú gyakorlaton, majd azután a munkahelyén szerzi meg mindenki. A BProf egy olyan oktatási forma, amely ezt úgy ellensúlyozza, hogy a gyakorlatra is komoly hangsúlyt fektet, de mivel a rövid képzési idő terhére teszi ezt, nyilván kisebb elvárásokat támaszt elméleti síkon.
Egyébként, nem a munkaerőpiaci igényeknek akartak megfelelni a BProf képzéssel, hanem a kibukó hallgatók magas számát (> 65-70 %) akarták redukálni azzal, hogy lejjebb tették a lécet. Nagyon sokan voltak, akik feje fölött 3-4 félév után csaptak össze a hullámok, ez pedig elvesztegetett idő. Volt olyan évfolyam az ELTE-n, hogy 100 hallgatóból mindössze 4 végzett időben, a kibukottak száma pedig közelített a háromnegyedhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!