Mondjak le a C++ról?
Jelenleg server oldali typescript fejlesztéssel foglalkozom, api szervert fejlesztek, ami közel áll hozzám, ugyanis mindig is hálózatokkal akartam fogalkozni.
Azonban a szívem mindig is a C++ felé húzott, viszont nagyon kevés lehetőséget látok benne. Pontosan lehetőség az van, de csak akkor tudsz jó karrierutat befutni, ha tényleg a legjobb vagy. A legtöbb C++ állás valami legacy kódhalmaz pátyolgatásáról szól alacsony fizetésért. A másik véglet pedig a top cégek. Nem nagyon van középút, mint a webes világban. A mostani tech stackemmel, ami a webes technológiákra épül, könnyű szerrel találok egy tucat munkát, ami nettó 1m felett fizetne. Ugyanennyi bérért C++-os álláshoz nem csak technológiai ismereteket vártak el, hanem perfekt szintű valószínűségszámítás és statisztikai tudást egy top cégnél.
Szóval ha nem vagyok képes a top 1%-ba bekerülni, és elmenni pl az nvidia-hoz, akkor felejtsem is el a karrieremet C++ban?
#1 EZ!
Meg amúgy nem annyival nagyobb webfejlesztésben a fizu. Persze egy magyar átlaghoz +100ezer sokat számít, de infós fizuknál ez nem nagy különbség, jól fogsz keresni bármit is választasz. Legacy kódokkal foglalkozni szívás, de pl nagyon kényelmes munka, ha van hozzá gyomrod és lehet pl te nem a senior fizuk tetejét kapod majd, de ez akkora gond?:D
Mármint van középső út is, ahogy írta #1, csak azt szeretném mondani, hogy a legacy kódok pátyolgatása egyáltalán nem rossz dolog és mivel ez C++-ban van, így egy nagyon erős programozói kézséget lenne, amivel bármikor tudsz váltani bármilyen nyelvre.
Ez off topic, de a C nem érdekel? Mennyi assembly ismereted van? Ha érdekelnek a low level dolgok, akkor érdemes a lehető legmélyebbre menni, mert egyrészt imádni fogod amit csinálsz, másrészt millió lehetőséged lesz vele (remek fizukért) és harmadrészt pedig a tudásod rengeteget fog érni. Még a legtöbb senior sincs teljesen tisztában minden low level dologgal és alapból nem sok embert érdekel az ilyesmi, szóval az ilyen tudás kib*szott sokat ér.
Nekem malware dev az egyik irány amiben dolgozok és hatalmas igény van low level szinten is dolgozni tudó szakemberekre, de nincs belőlük olyan sok. Pedig nem is annyira nehéz, csak egyszerűen nem érdekli az embereket, ami teljesen érthető. De teljes szívemből tudom ajánlani, legalább próbáld ki, hogy mennyire tudsz lejjebb menni:)
Financial szektoros cégeknél elég gyakori a C++, és nyilván vannak junior, medior jellegű pozik is, csak keresni kell.
A "legacy" kód meg elég szubjektív. Dolgoztam egy cégnél, ahol a 80-as évekre nyúlt vissza a kódbázis története, és az egyik legmasabb színvonalú szoftver volt amin valaha dolgoztam. Persze más, amikor részese lehetsz egy zöldmezős projectnek, de igazából szerintem többet lehet tanulni egy ilyen helyen, még ha nem is olyan izgalmas.
Én éppen azt látom, hogy kevés ember hajlandó és tud C++-al programozni. Meg sok C++ állásnál kell más fontos szaktudás (pl.: beágyazott rendszerek), hogy simán jobban tud valaki vele keresni, mint egy modern nyelvvel.
Most a Typescript nagyon menő, így sok project van vele, de elég sok ember is megy az irányába. Én személyesen is ismerek fejlesztőt aki áttanul rá.
Van diplomám. Dolgoztam már C++szal is és webes technológiákkal. Cégen belül is nagy az eltérés a két fizetés között az utóbbi javára. 6 éves tapasztalatom van, és a linkedines megkeresésekből is azt látom, hogy jobb karrierút a webes világ.
"Ha érdekelnek a low level dolgok" - Nagyon érdekelnek. Részben ezért is szeretnék C++szal foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!