Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mesterséges intelligencia...

Mesterséges intelligencia segítségével le tudom fordítani az általam írt basic programot pytonra anélkül hogy pythonban tudnék programozni?

Figyelt kérdés
2023. márc. 26. 15:17
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
Én Enterprise-os voltam, az IS-Basic eléggé hasonlít a Commodore Basichoz.
2023. márc. 26. 19:49
 22/51 DK-s ***** válasza:
0%

És akár ugyanezen változókat használhattad egy ciklus változójaként is, a függvény által módosult értékkel.

Nagyon durván lehetett cifrázni.

Az alábbi program kér egy tetszőleges számértéket, utána egy lépésközt, majd kiírja nullától az általad adott értékig a lépésköz többszöröseit.

Input a

Input b

For c=0 to a step b

print c

next

2023. márc. 26. 19:54
 23/51 DK-s ***** válasza:
0%

#21-nek:

A jó öreg Enterprise, mi? A kibaxott Német nyelvű hibaüzeneteivel.

A 64-es volt meg, vagy a 128-as?

Nekem a 128.

2023. márc. 26. 19:55
 24/51 DK-s ***** válasza:
0%
Egyébként az IS-Basic nekem nagyon más volt. Az elöl és hátultesztelős do-loop ciklusszervezés értelmét soha nem értettem. For next ciklussal is simán megoldottam
2023. márc. 26. 19:58
 25/51 A kérdező kommentje:
Nekem is. 128. De angol gép volt. A könyvben megvolt hátul minden hibaüzenet magyarul. De nekem angolul írta ki. De akkor angolul se tudtam. 1986-ot írtunk.
2023. márc. 26. 19:59
 26/51 A kérdező kommentje:
Nekem olyan szokatlan volt hogy még 2018-ban is for ciklust használtam autoitban, akkor is ha nem azt kellett volna, de végül elkezdtem használni a do ciklusokat, egyszerűbb ott ahol nem számolás szabja meg a ciklusból kilépést hanem feltétel. Az tulajdonképpen egy olyan végtelen ciklus ami egy feltétel teljesülése esetén véget ér.
2023. márc. 26. 20:03
 27/51 A kérdező kommentje:
Ha jobban belegondolunk, maga a ciklus is egy feltétel, még a for ciklus is, csak ott nem az a kérdés, hogy teljesül e, hanem az hogy hányszor.
2023. márc. 26. 20:05
 28/51 A kérdező kommentje:
Az eloltesztelos pedig igazából az if-re hasonlít mert azzal is megtörténhet hogy egyszer sem teljesül a feltétel...
2023. márc. 26. 20:06
 29/51 DK-s ***** válasza:
0%

Kérdezőnek:

Akkor te szerencsésebb voltál. Én ilyenekkel találtam magam szembe például, hogy: Aunfühnrungseichen nicht geschlossen.

Ez azt jelentette, hogy valahol lefelejtettem az idézőjelet.

Azt az egyet csíptem benne, hogy letárolás előtt szintatikailag ellenőrizte a programot, és ha elírás volt, akkor rögtön visszadobta, hibás sort eleve nem mentett. A commodore 64-en csak futtatáskor derült ki.

2023. márc. 26. 20:08
 30/51 A kérdező kommentje:
For ciklusnál meg gepfuggo hogy ha ugyanannyi az induló és záróértéke akkor egyszer lefut e vagy egyszer se...
2023. márc. 26. 20:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!