Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Igaz,hogy most alíg vesznek...

Igaz,hogy most alíg vesznek fel junior programozót?

Figyelt kérdés
2023. febr. 19. 08:29
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

-Hány hónap tapasztalatod van, mekkora cégnél és az ott szerzett tudás mennyire releváns azon a területen, amire most mennél?

3éves képzés, félév gyakornoki.

-Milyen template alapján csináltad a CV-t vagy esetleg tudnál linkelni olyat, ami hasonlít rá kinézetben? De ha egyik se opció, akkor csak írd körül valahogy.

Semmi extra PS mintát letöltöttem és átszerkesztettem!

-Linkedin profilod van?

persze

-Angolul van a CV?

Nem

-Hány helyre adtál be jelentkezést és ezek milyen szintű cégek, szóval pl nagy multik?

20+, kkv,és nagyobb "multi"

2023. febr. 19. 14:23
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Ahh akkor ne csodálkozz hogy nem jeleznek vissza, kb 0 effortot tettél bele a CVd be ami alapján hívják be az embereket.

Ajánlom hogy nézz utánna hogyan kell jó CVt írni, egy csomó angol nyelvű videó van youtubeon még programozásra specializálva is, szánj rá 1-2 napot és azt adjad be, ne valami sablon szart.

Egyébként mindenki irta a “hiring freeze” t és kiváncsiságból ránéztem a nagyobb cégekre és inkább csak az van, hogy kevesebb a hely, de közel sincs megszüntetve a toborzás:

IBM 30 pozi hirdetve a héten

Epam 110 pozi

Nokia 70 pozi

Evosoft 44 pozi

Accenture 36 pozi

Ez csak pár cég ami eszembe jutott de lehetne még sorolni.

2023. febr. 19. 15:09
 13/21 anonim ***** válasza:

12-es ahogy 5-os irta, gyujtomultiknal es kis cegeknel nincs freeze. Ha beeri a kerdezo ezekkel, akkor valoban el lehet helyezkedni.

Illetve azt erdemesebb lett volna osszeszamolnod, hogy ezekbol mennyi a junior pozicio. De azzal sincs sokkal elorebb ha hirdetnek 5 junior poziciot, amire jelentkeznek 150-en.

2023. febr. 19. 15:16
 14/21 anonim ***** válasza:
Milyen cégek nem számítanak gyűjtőmultinak?
2023. febr. 19. 17:59
 15/21 anonim ***** válasza:
90%
Azok a cegek, ahol jo a fizetes es viszonylag magas a hiring bar (es ezekbol adodoan a presztizsertekuk is).
2023. febr. 19. 19:19
 16/21 anonim ***** válasza:
20 helyre jelentkeztél és sehonnan visszajelzés? Szerintem itt valami nem stimmel, ennyire nem lehet rossz a helyzet. Én 3 helyre jelentkeztem abból 2 jelzett vissza - 2 és fél hét alatt sikerült elhelyezkednem ( C# / ASP.NET fejlesztő ) pedig nekem sincs túl sok tapasztalatom csak mérnökinfó diploma + a kötelező 2 hónap szakmai gyakorlat.
2023. febr. 19. 21:18
 17/21 anonim ***** válasza:

#11 köszi hogy leírtad!

A félév tapasztalat laravellel volt?

Hmm, hát papíron csak a magyar CV ami kicsit zavar így elsőre. Linkedinen gondolom minden angol igaz? Mert talán ez hátrány lehet, hogy azt hiszik nem tudsz angolul.

Akkor ajánlom, hogy jelölj be rengeteg fejvadászt (ha még nem tetted) és akár írj rájuk valami normális szöveggel angolul. Akkor direktbe emailt küldeni cégeknek sem veszett ügy, de nyílván azokat is normálisam fogalmazd meg.

Linkedinen van képed kint? Az sem túl szimpi, ha nincs, meg érdemes mindent kitölteni amit ajánl!

A 20 hely az szép szám, de those are rookie numbers:D jelentkezz mindenhova IS vakon, ne érdekeljen, hogy x év kell meg ilyenek, ha a 2/3 igaz rád abból amit írnak és nem mediornak/seniornak van hírdetve, akkor azonnal add le a jelentkezésed. Ha nem is érdekel a cég, legalább lesz interjúban tapasztalatod, mert 80 helyről előbb-utóbb biztosan szólnal majd:D

Akkor nem tudom milyen projektjeid vannak, de webes területen érdemes egy portfoliós oldalt készíteni. Meg továbbra is kíváncsi lennék, hogy githubon a projektjeid mennyire rendezettek, mert lehet átengedi a HR-es a CV-det, de aztán ránéz a projektedre csak gyorsam egy expert és elsírja magát.

Deeee ezt nem bántásnak írom, lehet normális a kód meg minden, csak mondjuk nulla dokumentáció, readme hiánya, commit messagek csak annyik, hogy "asd" és struktúrálva sincsenek szépen a file-ok. Ha ez igaz rád, akkor mindenképp változtass rajta és nézz guide-okat, mert nem szoktam felvételiztetni, de szerintem bármilyen szakmabeli nevében beszélhetek, hogy ez azonnal kizáró ok. Hiszen egy juniornak nem szeretnénk gites alapokat tanítani, meg rosszul is néz ki, hogy "nem törődsz a projekteddel" (nyílván törődsz vele, meg én is a privátokkal össze-vissza vagyok és vállalhatatlan, de sokunknak ez nem szimpi dolog).

Sajnos vakon ennél többet nem tudok mondani:/ van munka, van is azért valamennyi tapasztalatod, szóval valami apróbb dolgon mehet el, pl nem megfelelő github.

2023. febr. 19. 21:57
 18/21 anonim ***** válasza:
23%

#17 kár volt ennyit ideböfögned Expertként megmondom 2 szóból hogy mivel van baj, ezzel: php,laravel.

Egyáltalán 2023-ban ki használ ilyen sz@rokat? Senki. Ilyen erővel Turbo Pascal vagy Fortran 77 tudással is beküldheted 1000 helyre ugyanúgy nem kellenél sehová mint ezekkel az elavult sz@rokkal. Jobban jársz ha megtanulsz valami használható nyelvet hogy el is tudj helyezkedni.

2023. febr. 20. 01:27
 19/21 anonim ***** válasza:
51%

#18 ha expert lennél, akkor tudnád, hogy a laravel az egyik legkeresettebb framework... De gondolom semmi közöd a fejlesztéshez, legalábbis a webeshez.

Mondjuk itt gyakorin rengeteg ilyen expert van, aki szerint ez meg az nem jó, a valóságban meg rengeteg munka van belőle és halálra keresik magukat azok a fejlesztők:D ha már webnél vagyunk, akkor ilyen a Django/Flask. Rengeteg munka van remote vagy itthon és a top kategóriában van a fizujok, de az itteni expertek szerint a python semmire sem jó:D

2023. febr. 20. 09:14
 20/21 anonim ***** válasza:
19-es hol talalhato errol hiteles statisztika? Rakerestem most LinkedIn-en a "laravel" kifejezesre Magyarorszagra szurve, van 20 talalat. Tovabb szurve entry level poziciokra marad 3.
2023. febr. 20. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!