Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Home office lehetőség mennyire...

Home office lehetőség mennyire lehetséges 2023-ban junior programozóknak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén januárban végeztem mérnökinformatikus BSc képzésen 22 évesen és most kezdek állást keresni. Kifejezetten érdekel a téma, hogy a home office lehetőség mennyire létező dolog 2023-ban és lehet-e alku tárgya akárcsak a bér?

Én egy vidéki srác vagyok ezért ha heti 1 (vagy még kevesebb pl havi 1) alkalommal kellene bejárni a cég irodájába az nekem nagyon jelentős növekvény lenne a fizetésemben, ugyanis az albérlet árát meg tudnám takarítani. A legtöbb junior pozíciónál általában 2-3 alkalom / hét személyes jelenlétet kívánnak meg, tapasztaltabb embereknél viszont jóval rugalmasabbak. Nekem egyáltalán nem okozna gondot ha itthonról kellene dolgoznom, teljesen nyugodt körülmények között élek a szüleimmel akik a fő munkaidőben (8:00 - 16:30) itthon sincsenek.

Nektek mi a tapasztalatotok, mennyire alku tárgya a home office lehetőség 1 cégnél? Meg se próbáljam beadni a jelentkezésemet ahová 2-3 nap jelenlétet írnak? A home office lehetőség mennyire befolyásolja a fizetést (értem ezt úgy hogy nekem nagyon ha nem kell albérletet fizetnem, ezért hajlandóbb lennék ugyanazt a pozíciót alacsonyabb alapbérért is elvégezni, ha HO-ból csinálhatnám, de a cégek is így gondolják vagy ugyanúgy megadják a magasabb bért ha a munka el van végezve)?

Köszi a válaszokat!

2023. febr. 3. 00:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
16%
Én szimplán nem alkalmaználak. Egy totál kezdő igenis legyen bent.
2023. febr. 3. 00:49
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Eleve ott bukik a juniorok b*sztatása, hogy akitől segítséget kérne, az úgyis ho-ban van, magyarul a végkifejlet ugyanaz: teamsen képernyőmegosztással fogtok kommunikálni.

Egyébként mostanában interjúzgattam, nagyjából junior vagyok (2.5 év tapasztalatom van), 10/1 esetben várt el teljes bejárást a cég vagy a próbaidő alatt, vagy végig, a többi vagy 2-3 nap home office, de több volt, ahol hetente/havonta egyszer kellett csak bejárni. Az szintén ritka, hogy egyáltalán nem kell bejárni.

A home office nem juttatás, hanem foglalkoztatási forma, bárki bármit magyaráz. Emiatt abszolút nem jogos kevesebbet fizetni a delikvensnek.

Ne vicceljünk már, még diákmelósként is 80% home officeban dolgoztam, ma már ez nem ügy.

Magyar Telekom (van olyan csapat, ami teljesen remote)

Continental

OTP

Graphisoft (kialkudható a full remote is)

Aegon

Ericcson

EPAM

KPMG

Bosch

Ezeken a helyeken mikor interjúztam, heti 1 nap bejárást vártak. Boschnál voltam is gyakornok, heti 1 napot kellett bejárni.

Hajrá!

2023. febr. 3. 01:53
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen lehetséges. Itthon is egyre több ho van, de külföldön mégtöbb, sőt, mi eléggé le is vagyunk maradva ebben tőlük, de szerencsére haladunk mi is ebbe az irányba. Ahogy #2 írta, 10/1 lehet az aránya ezeknek, de nyílván ebbe olyan is van, hogy csak kettő nap ho vagy egy ami később növekszik. A 3<=ho napok száma azért ritkább már, de nem annyira nagyon nehéz találni ilyet.
2023. febr. 3. 06:17
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Sok cegnel van 100% remote munkavegzes szenioritastol fuggetlenul.
2023. febr. 3. 09:51
 5/19 anonim ***** válasza:
75%
Mert hogy képzelted, hogy az amúgy tök üres irodában bent ülnek a juniorok? Nem túl életképes elképzelés. Ha HO, akkoe HO, mindenkinek.
2023. febr. 3. 11:01
 6/19 anonim ***** válasza:
84%

Én BlackRock-os vagyok és ott 3 napot kötelező bejárni hetente. Nézik is, és megy a jelentés Londonba vagy NewYork-ba. De fizetésben is többet adnak mint az többi fejlesztéssel foglalkozó cég. Szerencsére én külsős vagyok, tehát én nem vagyok így figyelve, de még is bejárok, mint a többiek. (alias csorda szellem. :D)

Ezért is mentem oda. Más résztől én otthon képes vagyok belustulni és az office környezet megadja azt a hangulatot, hogy csak is oda figyeljek. Otthon meg inkább házimunkával foglalkozok a tényleges dolgozás helyett, ami meg nah... :) Meg sokkal effektívebben tudok gondolkodni, ha van egy oriási whitebord tábla előttem és csak úgy firkálok és a többiekkel megvitatjuk. Értem, hogy van online implementációja is (Miro), de nekem valahogy az úgy jobb.

De ízlések és pofonok. Kinek mi. :)

2023. febr. 3. 11:03
 7/19 anonim ***** válasza:
58%
#6 a Blackrock kifejezetten gyengen fizet a jol fizeto cegekhez kepest. Szoktak zaklatni LinkedIn-en, hogy menjek valami Aladdin nevu termekukre fejleszteni, de nem versenykepesek.
2023. febr. 3. 11:27
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
Most az a trend, hogy visszahivjak a fejlesztoket home office-bol. A teljesen remote poziciok be fognak szukulni, illetve kisebb lesz a fizetes.
2023. febr. 3. 11:36
 9/19 anonim ***** válasza:
26%

#7: Pedig a BlackRockos kollega bruttó 2 misit keres...

Akkor vajon ki nem mond igazat? :)

2023. febr. 3. 11:38
 10/19 anonim ***** válasza:
37%

#9 brutto 2 misi sehol nincs jol fizeto cegek savjaihoz kepest.

Mar pl. egy Wise is fizet br. 1.5-2.5 millio savban, RSU-val 3 millio felett sima senior fejlesztonek (nyilvan staff es principal szinten joval tobbet):

[link]

Es ez sincs sehol a top cegek fizeteseihez kepest, mint Nvidia vagy Google.

2 millat mar 2019-ben is adott egy WorldQuant vagy Interactive Brokers. A mai inflacio mellett vicces lenne, ha most is ennyit kinalnanak a cegek.

2023. febr. 3. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!