Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érettségi és angol tudás...

Érettségi és angol tudás nélkül lehet valaki programozó?

Figyelt kérdés

2023. jan. 23. 09:19
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
90%

Aha, és a képzett fejlesztő úgy lett képzett fejlesztő, hogy az anyatejjel szívta magába a superblock, a POSIX meg a többi kifejezés jelentését, igaz?

Vagy igazából fogalma sincs róla, hogy mit fejleszt, hogy mi a különbség a node meg a POSIX ACL között? Mert ahhoz, hogy a fogalmak jelentését megértse, felfogja, tudnia kell, hogy mi a definíciójuk, márpedig a programozásban a fogalmak nagy részére (mondhatnám, nagy többségére) nem talál magyar definíciót.

2023. jan. 24. 20:28
 32/39 anonim ***** válasza:
14%

Passzív (idegen nyelvre vonatkozó) nyelvismerete mindenkinek van.

Ha magyar az illető, akkor angol nyelvismerete is van, latin is, német is, de még szláv (gyűjtőfogalom) is.

duna, drága, szikra, ablak, rozsda, medve, sztrapacska, pendrájv, processzor, monitor, pixel, hokedli, sámli, gurtni, stb.

Neked írom, mert látom, nem vagy képes megérteni: Ez viszont, hogy valaki ismert párt tíz, vagy néhány száz idegen szót, még nem nyelvtudás.

2023. jan. 24. 23:57
 33/39 anonim ***** válasza:
100%

Szláv nyelvtudás, az...

"Ez viszont, hogy valaki ismert párt tíz, vagy néhány száz idegen szót, még nem nyelvtudás."

Senki nem állította, hogy így lenne, sőt én pont azt állítom, hogy amíg nem tudsz egy angol dokumentációt olyan szinten lefordítani magadnak, hogy értelmezni tudd a benne írtakat, addig

Hiába tudod szó szerint lefordítani, hogy a block device az blokk eszközt jelent, ha egyszerűen nem tudod, hogy a block device definíciója mit takar. Ha pedig a definíció csak angolul áll rendelkezésre (az esetek nagyon nagy százalékában így van), akkor kénytelen vagy megtanulni angolul. A fordítóprogram segíthet, de nem fogsz tudni mindent lefordítani, ráadásul az élőbeszédben már nem segít.

2023. jan. 25. 10:35
 34/39 Alex Fly ***** válasza:
96%

Aki az én generációmhoz tartozik, az még emlékezhet rá, milyen kódokat írtak annak idején tizenévesek -sőt általános iskolások is. Szóval értettségi nélkül is lehet komolyan programozni.

Az angol nyelv ismerete viszont elengedhetetlen -ez annyira alapvető, hogy nincs is értelme külön kiemelni. Már maga a programfejlesztéshez használt keretrendszer is angolul kommunikál a kóderrel, minden rendszer- és hibaüzenetet e nyelven közöl; amit meg kell érteni ahhoz, hogy abból.működő kódot hegesszünk. És persze a dokumentációk, referenciák is mind angolul vannak, a legtöbbet le sem fordítják egyéb nyelvekre -ha igen, akkor addigra az már sok esetben elavultnak számít.

2023. jan. 27. 12:42
 35/39 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy off, de azért kapcsolódik az angol nyelvtudás kérdéséhez.

Épp programozást tanítok (beágyazott rendszerek szakirányon) egy egyetemen. Franciaországban. Angolul.

Nekem eddig kizárólag előnyöm származott a legkülönfélébb területeken (a programozást is beleértve) abból, hogy úgy 8 - 10 évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy kiköszörülöm az engem zavaró csorbát és az addigi "angolocska tudásocskámat", piszok sok idő, tanulás, gyakorlás, stb befektetésével native speaker szintre húztam fel.

(Nem én minősítettem így magamat, hanem azok, akikkel kommunikálok.)

2023. jan. 27. 14:59
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem mindenki ugyanazt érti angol nyelvtudás alatt, érdemes különválasztani az olvasás+megértés és a beszéd szintjét. Előbbi nélkül max amatőrszintre lehet jutni, a magyar fordítás ritka, és általában jókora késéssel követi az eredeit. Viszont nagyon jó programozókkal dolgoztam már, akik megszólalni alig-alig tudtak angolul, de az angol dokumentációkat teljesen jól értették. Nyilván, ha multihoz mégy, vagy külföldre akarsz dolgozni, akkor beszélni is kell tudni.

Érettségiről meg annyit, hogy amikor elindul a beléptetési eljárás, a munkaügy bekéri a legmagasabb iskolai végzettséget és az azt igazoló dokumentumot, mert azt kötelező lejelenteniük még a belépés _előtt_. Szóval nagyon hamar ki fog bukni, ha valaki kamuzik az érettségijéről.

2023. jan. 28. 11:04
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont nagyon jó programozókkal dolgoztam már, akik megszólalni alig-alig tudtak angolul, de az angol dokumentációkat teljesen jól értették."

Tenylegesen nagyon jok voltak, vagy csak azokhoz kepest, akikkel te eddig talalkoztal?

2023. jan. 28. 11:41
 38/39 anonim ***** válasza:
Nyilván azokat tudom összehasonlítani, akikkel dolgoztam, de 30 év IT alatt már elég jó tud lenni a merítés.
2023. jan. 28. 15:16
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Az evek szamanak ehhez semmi koze, van, aki mar a szakmai gyakorlatat a Google-nel csinalja es olyan is, aki egesz eleteben szarabbnal szarabb kkv-knal es gyujtomultiknal dolgozik.
2023. jan. 28. 18:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!