Érettségi és angol tudás nélkül lehet valaki programozó?
Elméletileg lehet, gyakorlatilag meg minimális az esély rá.
Már eleve hatalmas hendikeppel indul.
Gyakorlatilag nem, mert az Angol tudás, ha kicsit fentebb akarsz mászni a ranglétrán, elengedhetetlen.
Persze elmehetsz informatikusnak valami párszemélyes csapathoz, hogy a kolléganők telefonjait beállítgasd, hogy jó legyen nekik, de még ahhoz is kell valami papir.
Ez a kettő nagyon alap.
Eleve angolul programozol és ha hiába akadsz, akkor csak angolul jelenik meg a magyarázat, amire csak angolul tudsz angol nyelvű fórumokon rákeresni pl.: Stackoverflow.
Érettségi nélkül meg van egy olyan érzésem, hogy sehol sem állnak veled szóba, de szerencsédre ez egy olyan alap dolog, hogy szerintem sehol sem szokták kérni bemutatásra és nem is feltételezik, hogy nincs érettségid.
Tehát ha kihagyod az önéletrajzodból hogy nincs vagy akár azt hogy van érettségid, soha sem fognak rákérdezni! ... ezért eltudom képzelni, hogy van esélyed.
Meg bele tudod kamuzni az önéletrajzodba, hogy félévet voltál, mondjuk a BMEn, mire rájöttél, hogy a te életszakaszodhoz nem illik az egyetem és inkább rögtön dolgoznál.
Konkrétan senki sem fogja ellenőrizni. Régi féléves hallgatói jogviszonyt nem is tudom hol lehetne ellenőrizni.
Nyílván ez nem etikus, de ha valahogy így megszerzed az első állásod (Persze tudás és angol is kell hozzá), akkor utána már lehet normális karriered.
Lehet lepontozni, de az angoltudás igenis nagyon fontos.
Vagy mutasson nekem valaki magyar nyelvű cikkeket a dependency injection-ről, vagy arról hogy miért fontos az immutability, vagy miért rossz a globally accessed dependencies, vagy olyan alap dolgok, mint null safety, domain objects, POCO, vagy esetleg RAII ha C++-ban utazol, vagy mutasson valaki a Rusthoz, Darthoz, Angularhoz, Vue-hoz, React Native-hoz, Flutterhez magyar nyelvű, részletes, aktualizált doksit, vagy az ezermillió package-hez... akármit csinálsz, angolul fogod csinálni, amire keresel, szinte csak angol találatokat fogsz kapni... angol nélkül teljesen hallott vagy, ha programozásról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!