Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Jó magántanárt adott IT-terüle...

Jó magántanárt adott IT-területen hogy lehet találni?

Figyelt kérdés

Jó magántanárt IT bizonyos területén hogy lehet találni?

- backend-del kapcsolatosan mindennel képben van és tud segíteni

- szinte naprakész tudással rendelkezik, nem húsz-harminc éve nem használt technikákat tanít

- nem nyolcvanezer az óradíj

- az elindulásban, tanulás elkezdésében tudna segíteni

Stb.

Mondani bárki mondhat magáról bármit.

Azt kérném, hogy a "ha egyedül nem tudod, akkor nem neked való a terület" típusú válaszok ne legyenek.

2023. jan. 19. 12:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%

Tehát azt szeretnéd, hoyg valaki legyen nagyon profi, jól érthető és olcsó? Ezek nem járnak együtt.

Egyébként tényleg ki lehet hagyni azokat a lépéseket, hogy régi technológiákat ismerj meg, csak akkor sosem jutsz arra a szintre, amit az oktatódtól most elvársz.

2023. jan. 19. 12:55
 2/15 A kérdező kommentje:

Gondoltam nem kezdem el megtanulni hogy mi volt az ötvenes években hány lábú processzorok voltak stb.

Igen, jó lenne ha megfizethetően olcsó lenne.

2023. jan. 19. 13:20
 3/15 anonim ***** válasza:
80%

Tyűűű, ezek a költői túlzások!

Nos...

Nyolcvanezres tandíjat még nem láttam, legalábbis órára lebontva nem. Ha meg mondjuk 50 órára gondoltad, akkor sem fogsz 80 ezerért találni, mert annyiért senki nem vállalja. Egy sima közismereti informatika korrepetálás Győr-Moson-Sopron megyében 4000-5000 forint. (Más térségről nem tudok nyilatkozni, de nem hiszem, hogy nagyon nagy különbségek lennének.) Ez egyébként minden tantárgynál megszokott összeg. Egy olyannak, aki magasabb szintű anyagokat tanít, általában a díjazása is magasabb. Egy programozó átlagos órabére (megbízásos munka esetén) 10 ezer forint körül mozog. De alkalmazottként is olyan 5 körül van, bár ez nagyban függ az adott munkahelytől. Ezek mellett ne gondold, hogy majd kevesebbért fog korrepetálni, mint amennyiért programoz. Már csak azért sem, mert a korrepetálás extra macera. Ott nem csak arról van szó, hogy adott programot megír az ember, hanem azt el kell magayrázni, ha nem érti meg a tanuló, akkor meg kell tudni vele értetni, miközben lehet, hogy alapvető hiányosságai is vannak. Egy korrepetálásra készülni kell, méghozzá jobb esetben személyre szabottan. Simán elkérhetnek ezért egy tizest.

"mindennel képben van"

Ilyen nincs. Ha szerinted van olyan, aki "mindennel képben van", vagy azt gondolod, hogy ez az elérendő cél, akkor ne menj informatikusnak. Van több tucat framework. Nem lesz olyan, aki midnegyikből, mindennel képben van. Amivel dolgozik, azzal igen. (Bár "mindennel" fejből abból sem.) A többiből meg vagy van valami tapasztalata, vagy nincs.

"szinte naprakész tudással rendelkezik, nem húsz-harminc éve nem használt technikákat tanít"

Itt a második tagmondat agyonüti az elsőt. A helyzet az, hogy a mai technikák nagyon nagy része 20-30 éves (vagy még régebbi) technikákon alapul. De egész konkrétan melyik az, amelyiket fájna megtanulni?

A PHP egyébiránt '95-ös találmány. (28 éves.) A JavaScript '96-os. A Java '95-ös. Ezek nélkül azért nehéz labdába rúgni.

2023. jan. 19. 13:33
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Magántanár-kereső oldalon találtam széleskörű web-fejlesztést oktató tanárt, nyolcvanezerért, én se akartam elhinni, elég határozottan leírta magáról a tudnivalókat.

2023. jan. 19. 14:29
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
De a 80 ezer az mennyi időre vonatkozik?
2023. jan. 19. 14:55
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Udemy-n keress kurzusokat, vagy figyelgesd az egyetemeket milyen specializációkat indít.

Magántanár ezeknél költségesebb és nem fogsz kapni átfogó tudást.(elvégre 1 féle módszer, nem módszer)

2023. jan. 19. 15:07
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

"De a 80 ezer az mennyi időre vonatkozik?"

90 perc volt. Másfél éve találtam kb. de nem mentettem el a linket így nem tudom bizonyítani.

Kategóriákat állítgattam a magántanár-kereső oldalon és így találtam.

2023. jan. 19. 16:07
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyetemen vagy vannak mentor programok is ahol 1-2 hetente tudsz igénybevenni ingyen órákat is, akár profiktól is.

Youtubeon pedig rengeteg videóanyag van, ha jó programozó akarsz lenni, akkor az angol szakmai szöveget nagyon vágni kell.

És egyik profi programozó sem úgy jutott el hogy magántanárnál volt végig, max az elején jól jön egy kis segítség.

2023. jan. 19. 16:14
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem egy személyre árazta be magát a csávó, hanem egy előadásra. Egy-két napos oktatásért is el szoktak kérni sok százezret az erre szakosodott cégek.
2023. jan. 19. 17:09
 10/15 anonim ***** válasza:

Jó, hát 90 percre a 80 ezer az azért extrém ár. Az egy 45 perces órára vetítve 40 ezer. Én 60 percet szoktam vállalni 4 ezerért, bár igaz, csak "alap" programozást, emelt érettségi felkészítést, stb. (Igény szerinti nyelvekből, régebben Pascal, újabban inkább Python meg C#.) Mondjuk engem mindig szidnak a szakmabeliek, hogy túl olcsó vagyok, rontom a piacot, 45 percre 4 ezer a norma, de inkább 5. De ettől függetlenül is... 40 ezer egy tanórányi időért... Felmerült bennem, hogy mit nyújt érte? Mi az a többlet, amiért 3-4-szer annyiba kerül, mint mások? Milyen garanciákat vállal?

Heti két órával számolva egy hónap alatt megvan egy gyorstalpalónak, vagy egy egyetemi félévnek a tandíja.

2023. jan. 19. 17:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!