Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » LUA nyelvet használók, pontosa...

LUA nyelvet használók, pontosan mire használjátok a nyelvet manapság?

Figyelt kérdés

Én LUA nyelvet nagyon régen használtam még WOW addonok programozására, a másik amiről tudtam, hogy MTA szerverek modolására használják (én pont SA-MP-s voltam).

Érdekel manapság mire használják még a LUA-t akár gamer, akár más módokon. Lehetőleg kort is írjatok mellé, mivel a célközönségemet szeretném figyelembe venni főként.

Gondolkodom, hogy a saját játékomba is berakom, mint scriptnyelv, de még előtte érdekel mások mire használják manapság. Lehetőleg olyan írjon aki tényleg használja és nem random benyögi, hogy mire LEHETNE használni.

Jelenlegi megoldásommal "javascript szintaktikával C# kódokat lehet futtatni" (Jint engine). Viszont a LUA-t azért ajánlották mások, mert állítólag performancia alapján jobb lehet.

Amire használom arra a Jint is tökéletes (eddig), viszont mivel mind2 nyelv elég népszerű, gondoltam másodlagos nyelvnek lehet megéri alkalmazni a LUA-t. Aztán a performancia és az idő eldönti, hogy valamelyik kikopik e.

jan. 11. 18:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Kevés ilyen választ fogsz kapni, amúgy "lehetőleg olyan írjon aki tényleg használja".

Roblox fejlesztők használják most nagyon. Ennyit tudok hozzátenni.

Egyébként ha bárki használja nem hobbi célból céges akkor már csak céges titoktartás miatt sem fogsz választ kapni.

Minden negatív félreértés előtt ha tényleg érdekel konkrétabb válasz javaslom angol nyelven külföldi blogon kérdezz. Szélesebb körhöz eljut úgy a kérdésed.

jan. 11. 18:51
 2/2 A kérdező kommentje:

#1:

Igen azt sejtem, hogy nem fognak tolongani az emberek, de attól még gondoltam körbe kérdezek itt is hátha lesz 1-2 hasznos válasz.

Lehet a robloxos részre ránézek majd azért. Igazából ami fontos még a nyelv melett, hogy a rendszerről dokumentációt csinálok aminek van egy formája és mivel azoknak készítem akik használják, lehet olyasmi formátumot próbálok amit megszoktak. Amivel lehet megpróbálom segíteni azokat akik ezt fogják majd használni.

Én is dolgoztam cégnél, azért nem annyira szigorú a titoktartás, ami meg igen arra meg külön titoktartási szerződést kaptam. Persze nem is céges titkokat kell kiadni, csak felhasználás területet. Pl, ha annyit írok, hogy mobilalkalmazás fejlesztésre, vagy irodai szoftverfejlesztésre, az még bőven okés :)

Igen tudom, hogy szélesebb körből is tudnék meríteni, de most direkt a magyar piac a lényeges, mert első körben itthoni piacon akarok valamit lefejleszteni és később teríteni világpiacon. Mármint a gyerekbetegségeket még kisebb célközönség előtt küzdeném le.

jan. 11. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!