Forráskód: Egy program két verzió összehasonlítása legegyszerűbben shell script/mivel-hogyan? (bővebben lent)
Egy programból letöltöttem egy bizonyos változatú forráskódot, vvalamint a következő változat forráskódját is.
Kicsomagoltam a forráskódokat a verzióneveknek megfelelő könyvtárakba.
Olyan összehasonlítást szeretnék, amely nagyon pontosan hasonlítja össze a forráskódokat és ha eltérést talál bármilyen fájlban, megmutatja az eltérő sorokat, valamint ha a nagyobb verziószám esetén új fájl került létrehozásra ami előzőben még nem volt, azt is megmutatja.
Helyben lehet erre célnak megfeleő eszközt használni? (Debian Linux)
Git működik helyben például, vagy shell scriptet célszerű írni, amely a "find" segítségével fájlokat talál, majd a "diff" segítségével összehasonlítja?
Ha valakinek van ilyenre megoldása, megosztja velem?
"Kivancsi vagyok, miert nem hasznos a git diff, ami pont erre valo."
Én még nem nyilatkoztam ezügyben és le sem pontoztalak, de most mindenképpen jelzem, pontozás-ügyileg is: hasznos.
Köszönöm, ez nagyon hasznos, kiírja az eltérő sorokat, ahogy elképzeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!