A Phyton tényleg nagyon elavult nyelv, és semmire sem jó?
Már nem egy embertől hallottam, hogy a Phyton semmire sem jó, a 90-es, 2000-es években volt csak jó.
Viszont én nem egészen így érzem, és mas meg azt mondja, hogy tök sok dologra jó.
Szerintetek?
Melyik nyelv a leghasznosabb manapság?
Siman elkepzelheto, en meg nem is hallottam rola.
Ha a Python-ra gondolsz, csak nem tudod leirni, akkor nem.
"Melyik nyelv a leghasznosabb manapság?"
Mire?
A programnyelv eszköz. Mint egy szerszám.
Van amit az egyikkel meg tudsz oldani, de a másikkal nem.
Egyrészt Python nem Phyton.
Másrészt nem, nem elavult. Jelenleg is fejlesztik:
a legújabb verzió 2022-12-06-án jelent meg.
Harmadrészt eléggé elterjedt, közkedvelt:
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
Negyedrészt: egy nyelv "hasznosságát" nem a divat szabja meg, hanem a feladat. Teszem azt, hiába divatos nyelv a Python, de beágyazott rendszereknél, mikrovezérlőknél nem alkalmazzák előszeretettel.
Hiába hasznos a C- vagy az Assembly-nyelv ismerete a beágyazott rendszereknél, de általános iskolás, éppen felső tagozatba lépő gyerekeket inkább valamilyen látványos nyelven/felületen - Logo, Scratch, Lego Mindstorms - kezdenek el tanítani.
Van egy olyan tippem, hogy aki azt mondta, a 90-es években használták, összekeverte a Pascallal.
Egyébként nagyon hasznos, és az egyik legnépszerübb nyelv. Plusz nagyon jól tanulható. Egyedül a sebessége lehet probléma, de már ezen is dolgoznak.
Van olyan terület (pl. mesterséges intelligencia, adatbányászat), ahol gyakorlatilag egyeduralkodó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!