Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan bírkóztok meg az IDE-kkel?

Hogyan bírkóztok meg az IDE-kkel?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy aki vegyesen programoz többféle nyelvben, az hogyan bírkózik meg az alábbi problémákkal és hogy őt is zavarja-e ez az összevisszaság.

1) Minden IDE máshová települ. Egyik AppData alá, másik Program Files alá, harmadik simán a C: gyökerébe, negyedik nem fogad el spec. karaktert a könyvtárnévben. Az egyik system-wide települ, a másik local user szintjén.

2) Ahány IDE, annyiféle függőségget telepít fel magának, amit persze uninstallkor otthagy a rendszeren szemétként.

3) Konfigurációs fájlok, templatek, projekt mappa. Ezernyi .-al kezdődő mappa, különféle rejtett fájl behányva a C:\Users\név alá, projekt mappa random helyen, találd meg. Jobb IDE egyetlen mappa alá rendezi a dolgait, de a legtöbb inkább szétborítva mindenhová.

4) Frissítés. Főprogram, komponensek külön-külön! Fogalmad sincs érdemes-e ráfrissíteni, nem borul-e fel valami, de azért erőlteti a felbukkanó üzeneteit.

Nyilván, ezeket én is mind lekezelem magamnak, ahogyan tudom. De nem tudom megérteni, hogy miért nem lehet mindent szabványosan, tervezetten, esztétikusan megcsinálni? Az összes szoftver képes betelepülni a Program Files alá system-wide és integráltan ott vannak a függőségei (nem pedig ezer és ezer programot telepít még fel maga mellé). Miért pont az IDE-k nem?

És a fő kérdés: Van-e valami megoldás erre, hogy ha sok IDE-t használok, akkor legalább ne hányja össze a rendszert? Gondoltam arra, hogy virtuális gépen elkülönítem és akkor lesz. mit szemetel bele, de az performancia és egyéb okokból nem jó megoldás... Ti hogyan kezelitek ezt a helyzetet (ha kezelitek)?

2022. dec. 19. 02:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

8. Igen, a vscode-om is konfigurálva van jupyter notebookra, de én megszokásból használom (a vscode mellett) a jupyter notebookot, és jól elvagyok így. A Jupyter Notebookban csinálom az EDA-t, sőt általában ott is kódolok interaktíve, és onnan átemelgetem a kódokat a vscode-ba. Megszoktam így.

Lehet, hogy a vscode-ot is lehetne úgy konfigurálni, hogy lehessen benne interaktív programozást csinálni, lássam a változókat stb. de eddig még nem jutottam el.

2022. dec. 19. 14:16
 12/16 anonim ***** válasza:

@10 OK, pdf exportot lehet, hogy az RStudio tud a legjobban. However.. :D Annak idejen en is hasznaltam knitr-t, de mar nem tennem: a jupyter notebookot eleve egy markdown-ket irod, es lehet belole pdf-et exportalni, ugy, hogy a kod cellakat kihagyod, es csak az output es mardown marad.

Szerencsere a munkam soran mar sosem kell pdf-ben exportalni, de en biztosan nem tartanek fenn csak ezert egy kulon infrastrukturat.

2022. dec. 19. 16:38
 13/16 anonim ***** válasza:

Én dolgozom R-ben, ha ő nem is. Nem kell a fölösleges hangulatkeltés.

2022. dec. 19. 16:41
 14/16 anonim ***** válasza:
13 nem keltettem a hangulatot, csak megállapítottam, hogy aki Rstudio helyett vscode-ban akar R-et programozni, az nem szokott rmarkdown doksikat készíteni.
2022. dec. 19. 17:14
 15/16 anonim ***** válasza:

@11 "Lehet, hogy a vscode-ot is lehetne úgy konfigurálni, hogy lehessen benne interaktív programozást csinálni, lássam a változókat stb. de eddig még nem jutottam el."

Siman. A bal also sarokban vannak a valtozok, de en ezt sose szoktam hasznalni. A legtobb nagyobb tablazatba tul koltseges igy belenezni. https://postimg [pont] cc/v1dS3gSk

2022. dec. 19. 17:19
 16/16 anonim ***** válasza:
69%

Úgy hívják hogy IDE pluginok. A legtöbb IDE tudja kezelni a legtöbb gyakori programozási nyelvet különösebb gond nékül. Pl én IntelliJ ben használom a Pythont és kb ugyanolyan jól működik mint egy pycharm.

R egy kicsit más világ ott lehet érdemes erre fejlesztett IDEt használni. Személy szerint én jobban szeretem a python + jupyter combot, de kinek mi

2022. dec. 20. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!