Ha már létezik egy olyan mobil alkalmazás amit én kigondoltam, viszont nincs magyarul, akkor ha én csinálok egy ugyanolyan funkcióval rendelkezőt a saját arculatomra akkor az legális?
Sok dolog miatt, de elsősorban azért, mert a szoftver nem csak szoftverjogi védelmet élvez. Van ipari mintaoltalom, létezik szerzői jog is.
A windows megjelenése, grafikai elemei önmagában védelemet élveznek. Akkor is, ha win98, win95 vagy csak 3.11.
A benne alkalmazott bizonyos megoldások pl. FAT12, FAT16 fájlrendszer, szintén jogi védelmet élveznek.
A windows XP-ben alkalmazott fotó (asztal, rét, felhők) a microsoftnak százezer dollárjába került.
A FAT filerendszerek dokumentációja nyilvános és használható. Ha valaki magának megír egy ilyen filerendszert kezelő programot, az legális.
Mit gondolsz, mégis miért képes az összes okostelefon, okosTV, az összes Linux és kb az utolsó kenyérpirító is kezelni a FAT32-t?
A háttérkép nem igazán lényeges része egy oprendszernek, de amúgy azt is licencelheti a Microsofttól és ha megadják a licencet, akkor természetesen legálisan használhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!