Milyen programozási nyelvet érdemes megtanulni napjainkban?
Telefonos alkalmazás? Arra ott van pl. a Java, és a Kotlin.
A Java az egyik legnépszerűbb és legszélesebb körben elterjedt programozási nyelv.
A Kotlin egy újabb nyelv, számos előnye van, de kevesebben is használják.
Fejlesztői környezetnek én a IntelliJ, vagy az Eclipset ajánlom, vagy ha kezdő vagy még akkor VS Code.
Szerintem először nézd meg az algoritmizálást, programozás módszertant, adatszerkezeteket, a működésüket értsd meg.
A programozási nyelv egy eszköz lesz, hogy le tudd írni ezeket, elsősorban algoritmikus gondolkodást tanulj.
Mindegy.
Évek alatt tanulsz meg olyan szinten programozni, hogy "junior" állásokat megtudj kapni és közben sokat fog változni mivel is szeretnél foglalkozni.
A BMEn kb +10 programozási nyelvvel kell valamit alkotnod és kb +4 frameworkkel mire elvégzed az egyetemet. (Meg még sok más dolgot csinálsz persze, de erre fókuszál a kérdés :) )
Szóval igazán mindegy mivel kezded. Sokan azt mondják, hogy kezd a legbarátságosabbal, mert úgy nem megy el a motivációd, de szerintem a legdurvábbakkal kell kezdeni, hogy megtanuld hamar mi az a programozás és mit absztraktálnak el más nyelvek.
Tehát a klasszik BMEs úgy teszintem jó:
C -> C++ -> Java -> C# -> Kotlin/javascript
(Persze ez nem teljes lista, sok más is van, de talán szemlélteti a megközelítsét)
Ez a sorrent pont jó Android fejlesztésre ha kihagyod a C#-ot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!