Van valamilyen YouTube videós aki magyar, és elmondja hogyan kell c++ban ablakos alkalmazást csinálni és még vannak ilyen fajta videói?
Először érdemes megtanulni a C-t meg a konzolos alkalmazások használatát, utána a C++ -t konzolban, és csak utána ajánlott grafikus asztali alkalmazásokat írni. Régebben én is elkövettem ezt a hibát, bár én akkoriban szinte nulla tudással akartam Javafx alkalmazást írni Java-ban :)
Szóval így tapasztalatból mondom, hogy először az alapok, és csak utána jöhetnek a komolyabb dolgok.
De mielőtt nekiugrasz a C++ - nak, előtte vedd át a C alapokat, mert az gyakorlatilag a C++ -hoz a nulladik lépés.
Meg azért azt is vedd figyelembe, hogy a Python ég és föld a C++ -hoz képest.
Meg egyébként Pythonban is csinálhatnál asztali appot, sokkal könnyebb lenne, igaz nem kapnál olyan erőteljes sebességet, de legalább könnyebben tudnál kódolni.
Először is szükséged lesz középszintű C++ tudásra, mert másképp ez nem fog menni. Ha ez megvan, én nem ajánlom a winapi funkciókkal való ablakfejlesztést, ahogy azt előbb írták, mert feleslegesen kompilákt és csak windowsra fog működni.
Hamár egyszer dolgozol, akkor van 2 nagyon elterjedt cross-platform könyvtár ezekre: Qt, wxWidgets. Én a wxWidgets-et preferálom, de a Qt a legelterjedtebb és az tudja a legtöbbet. Mind2-höz van egy csomó példa, komplett teszt alkalmazások, amiket eltudsz indítani és átnézni a forráskódot, kb minden fajta item-re. Ha netán segít ittvan egy alkalmazás amin dolgozom saját magam számára (wxWidgets), ha megvan a tudásod ebből tudsz koppintani dolgokat magadnak: [link]
Magyarul pedig a leírásokat/videókat felejtsd el, magyarul kb sz.r sincs. Sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!