Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen kötelezettségek vannak,...

Milyen kötelezettségek vannak, ha App Store-ban és Google Play-en szeretnék publikálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék cégnek írni egy mobil appot, viszont nem ismerem a publikálással járó kötelezettségeket. Bárki tud erről bármit?

Amivel tisztában vagyok, hogy pl. App Store-nál az Apple Developer Program részese kell lenni. Plusz az ezzel járó költségek. Talán Google Play-en is (ennek nem néztem utána).

Viszont ilyen cég Amerikába, vagy bármi ilyen extrémebb dolog kell hozzá? Vagy elég az az évi x forint és akkor már lehet is felrakni a dolgokat?

Hogyan kell utána adózni?

Köszönöm mindenkinek előre is a válaszokat, plusz minden egyéb plusz infót ezzel kapcsolatban.

2022. júl. 26. 16:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem értem pontosan a kérdésedet...

-Ha egy cégnek akarsz mobil appot írni, tehát kaptál egy megbízást egy cégtől ahhoz minek neked akár Google Playre akár App Storeba feltölteni az alkalmazást, főleg ha privát felhasználású az alkalmazás? Egyértelmű, hogy ilyen esetben lefejleszted az alkalmazást majd átadod a cégnek felhasználásra.

-Ha pedig a cég arra kér meg, hogy üzleti alkalmazást fejlessz neki, amit ők 3. személynek árulnak pl: Google Play vagy App Storen keresztül, akkor a cégnek kell tisztában lennie a fejlesztés és üzemeltetés jogi oldalával és olyan megbízási szerződést kell eléd raknia ami nem sérti a 3. felek jogait és tisztázzák veled a fejlesztett alkalmazásod üzleti felhasználását amit elfogadsz vagy ha nem tetszenek a feltételek akkor elutasítasz.

2022. júl. 29. 13:35
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi!
2022. júl. 29. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!