Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Minden magyar egyetemen egy...

Minden magyar egyetemen egy tragédia az informatika oktatás?

Figyelt kérdés

Tavaly végeztem egy vidéki egyetem proginfó szakán. Idén az öcsém készül felvételizni, hasonló irányba, de le kellett beszélnem arról a helyről, ahol én tanultam. Utólag visszanézve az oktatás minősége, az oktatók szakmai felkészültsége, nos, nem a legjobb volt.

Van olyan egyetem Magyarországon, amire azt mondtátok, miután végeztetek, hogy "igen, megérte ide jönni infót tanulni"?

2022. szept. 16. 17:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Az érdeklődők azért be ne nyalják már, hogy az itt megforduló, zeró kredit-értékű uborkák tudnák jobban, hogy mit hogyan kellene tanitani, azoknál a habilitált egyetemi professzoroknál, akik erre áldozták az életüket.

Tanitani, pláne egyetemen, egy kiváltság, egy rang. Szükséges hozzá egy jó adag elhivatottság és nem "jó szakembernek" kell hozzá lenni, hanem jó tanárnak.

Hogy éppen, 2022, szigtóber nyolcadikán mit vár el az ipar, azt nem az egyetem feladata kielégiteni. Az egyetem dolga olyan tartós tudásanyag átadása, alap-készség kiépitése, amit képes a hallgató önerőből tovább épiteni, gazdagitani.

2022. szept. 17. 13:13
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Ja, a HP-seknek készült MIT kurzuson jót röhögtem, kösz a linket.
2022. szept. 17. 13:37
 13/18 A kérdező kommentje:

#11,12 Azok a "habilitált egyetemi professzorok", akiknek jó tanárnak kellene lenni ahol én tanultam:

- Sok esetben csak felolvasták a diasort

- Volt aki egyértelműen nem készült az előadására és minden órán azzal töltötte az időt, hogy kitalálja, mit is tanítson

- Volt aki az óráján kb. mindenről beszélt, csak az anyagról nem

- Volt olyan szemináriumi tanárom (bár diák tanított), aki sokszor ő maga próbálta ott helyben megérteni, hogy mit is tanít

- Volt olyan nagyrabecsült professzorom, aki lehet, hogy értette, amit tanít, csak tanítani nem tudott (markmyprofessoron 2* alá van értékelve egy rakat értékelésből).

Azokat se feledjük,

- Amikor tantárgyfelvételkor az alapján kell válogatnod, hogy a meghirdetett kurzusokból mi az az egy-kettő, amit normális ember tart

- Amikor a professzor úr egy már nem bevezető programozás órán sem használ debuggert, hanem a többszáz soros programba azt javasolja, hogy írassuk ki a változó értékeket

- Amikor két kezemen meg tudom számolni a tényleg lelkes tanáraimat, akik nem csak leadták az anyagot, hanem tényleg tanítottak

- Amikor a nagybetűs SZEMLÉLET-ből és alapkészségekből többet kaptam online kurzusokból és anyagokból (többek között az általad kiröhögött 6.00 modern változatából is), mint az egyetemi tanulmányaimból, ráadásul ingyen és bérmentve,

akkor nem hiszem, hogy van létjogosultsága a hatalmas felmagasztalásodnak. Főleg nem ebben a hangnemben, amit megengedsz magadnak, úgy, hogy fogalmad nincs, hogy kik a válaszadók.

2022. szept. 17. 21:01
 14/18 anonim ***** válasza:
4%
Ez úgy baromság, ahogy van.
2022. szept. 17. 23:17
 15/18 A kérdező kommentje:
#14 Tapasztalat, nem baromság. És nem csak én vagyok így vele, hanem az ugyanitt végzett ismerőseim is.
2022. szept. 18. 05:33
 16/18 anonim ***** válasza:
90%
Na delfipapa már megint visszatért és ahogy elnézzem jó sokat ivott.
2022. szept. 18. 12:35
 17/18 anonim ***** válasza:
Vagy szimplán nagyon megbövült az infószakok az oktatásban erre nincs elég humánerőforrás kiszolgálni időben.
2022. nov. 19. 10:30
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek a kérdezővel. Az előbb néztem meg egy külföldi egyetem tananyagát. Hát mit ne mondjak, [az egyik magyar egyetem] ehhez képest siralmas. Sajnos.
2022. nov. 20. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!