Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hol, melyik egyetemen tudnám...

Hol, melyik egyetemen tudnám megtanulni a programfejlesztést?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Programozó szeretnék lenni ugyanis kiskorom óta gépezek és van 1 alap tudásom viszont szeretnék elvégezni 1 egyetemet, hogy ezt a tudást bővitsem. Arra lennék kiváncsi, melyik egyetem lenne kiváló arra hogy én megtanuljak programozni akár PC akár mobilos alkalmazásokat.

2020. jan. 21. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sok egyetem indít programtervező informatikus képzést:

[link]

persze az egyetem jó alapot ad, de megtanulni neked kell programozni.

2020. jan. 21. 12:27
 2/5 anonim ***** válasza:
27%

Igazából egyik egyetem sem jó arra hogy kifejezetten alkalmazások fejlesztését tanuld. Mármint tanítanak programozni, de inkább elméleti síkon.

Mérnökinformatika: elsősorban az iparba képez informatikusokat: pl: méréstechnikai szoftverek, adatbázisok, hálózat, grafika, web. Sok villamosmérnöki tárgyat is tanulsz mellé (elektronika, villamosságtan, digitális technika, fizika, stb.)

Programozó informatikus: elsősorban matematikai képzés, ahol programozni is tanulsz. Inkább ez ami közelebb áll ahhoz amit te szeretnél, de jó kérdés mennyire bírja a gyomrod a matematikai szemmel nézett programozást (tétel, definíció, bizonyítás)

Programozni valójában otthon, magadtól fogsz megtanulni. Valamit mutatnak az egyetemen, de maga az algoritmizálás, a program megírása egy képesség, amit magadtól kell elsajátítani. Pontosan olyan mint egy idegen nyelv tanulása. Tanítják az alapokat, de csak önképzéssel, gyakorlással leszel jó is benne. PC-s alkalmazásokhoz pl megtanulod a .NET keretrendszert, mobiloshoz meg az adott platformot és neki is lehet vágni a fejlesztésnek.

Kb. mivel szeretnél foglalkozni? Az hogy alkalmazás fejlesztés az elég tág fogalom.

2020. jan. 21. 12:33
 3/5 A kérdező kommentje:

Régebben a játékfejlesztés érdekelt, mostanában

Mobil alkalmazások/játékok, esetleg vmi komolyabb PC-s program megíársa.

Valami ilyesmivel.

2020. jan. 21. 12:48
 4/5 anonim ***** válasza:
30%

Én a BME-ről (mérnökinformatikus szak) tudok nyilatkozni. Az alapkepzesben lévő mintatanterves tárgyak egész jó alapot adnak valóban. Mellette van X+1000 szabadon választható kurzus, amiken különféle fejlesztési technológiákat lehet megismerni és elsajátítani egy junior szintű munka képes tudást. (Ezek a kurzusok általában az alaptargyakra épülnek így nem az elejétől kezdik a témát, nincs pocsoles a for ciklusokkal meg az alap paradigmák ecsetelésével).

Viszont valóban hozzátartozik hogy neked bele kell tenni sok munkát, de szerintem előnyösebb, mintha otthon egyedül tanulnál, mert itt vannak egy hiteles szakemberek (gyakorlatvezetők) akitől 14 héten keresztül bármikor fordulhatsz kérdésekkel.

2020. jan. 21. 13:20
 5/5 Janiteleki válasza:

Ha csak a fejlesztés érdekel, vannak erre való tanfolyamok. Ilyenek Pl.: progmatic.hu, greenfoxacademy.com, codecool.com. Ezeken a helyeken nincs rizsa, csak kő keményen programozni tanulsz, persze megkérik az árát is.

A mondandóm másik része az lenne, hogy ténylegesen majd élesben fogsz tanulni igazán. Érdemes belekóstolnod a C#, Python és Java nyelvekbe, de jó, ha megy egy C++ is, abból az ocsmány nyelvből lehet szerintem a legtöbbet tanulni, illetve IoT irány ha érdekel, akkor sokan keresik a sima C programnyelvet is, mert gépközelibb.

Sok példaprogramot lehet találni a neten és egyre több olyan oldalt is, ahol valamilyen logika alapján végigvisznek az alapokon, csak angol nyelv kell hozzá erősen. Ha elakadsz valahol, ott van a stackoverflow.com vagy a geekforgeeks, a mai napig látogatom ezeket az oldalakat én is.

2020. jan. 22. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!