Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ alapoktól. Melyik könyvből...

C++ alapoktól. Melyik könyvből könnyebb megtanulni?

Figyelt kérdés

Próbálkoztam Bjarne Stroustrup könyvével (1200-1300 oldal) de az nekem nem bejövős. Már rögtön az elején 30 féle új dologgal próbál megmagyarázni 1db ismeretlen dolgot. A kulcsszavakat nem különíti el saját változóitól, osztályneveitől.

Ráadásul őrületes terjedelmű.

Lényeges lenne, hogy magyar nyelvű könyvet szeretnék. Olyasminek örülnék legjobb, mint Dr. Schuster György - C programozási nyelv munkapéldány

Az szájbarágós, minden sort elmagyaráz, sorszámozva vannak a sorok, és komplett fordítási egységeket mutat, nem pedig elkezdi fent megírni, aztán mindig hozzáír-elvesz-módosít, mint Bjarne.

2019. nov. 30. 11:43
 1/5 anonim ***** válasza:

C++ 24 óra alatt elég nagyon kezdőnek.

Amúgy miért C++? Csak érdeklődök. Nem azért tartom rossz választásnak, mert nehéz nyelv, hanem azért, mert C# vagy Java sokkal jobb hobbi szintre, amit később sokkal könnyebben el is tudsz adni, ha dolgozni szeretnél benne.

2019. nov. 30. 12:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Azért C++, mert a legszéleskörűbben használt , nem interpreter nyelv, közeli rokonságban baba. C-vel (amit már ismerek), és munkahelyen C++ -os programot kell írnom.
2019. nov. 30. 13:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Azért azt érzed, hogy az üti egymást, hogy a C-t "ismered", de full kezdő, magyar nyelvű könyvet keresel a gyakorikeredesek.hu weboldalon a c++-ról?
2019. nov. 30. 13:10
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam h kezdőknek való kell. Hanem C++ alapoktól. Nyilván a C dolgok kb megvannak. Eddig C-ben fejlesztettem, de most PC-re kell programot írni, C++ ban. Ez a feladat.
2019. nov. 30. 13:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Miért van mindenki ennyire rágyógyulva a könyvekre? Sokkal többre mész egy videótutoriallal udemyről vagy pluralshight vagy bármi értelmesebb oldal. Alapvetően ugye ha angolul nem tudsz normálisan, kár erőltetni, de nem akkora eresztés megérteni, hogy miről van szó. A magyar könyvek nagy része amúgy is elavult, mert annyira gyorsan fejlődnek a nyelvek.
2019. dec. 2. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!