Szeretnék megtanulni programozni. Még sohasem próbáltam, szóval az alapoktól kezdeném. Mit ajánlotok?
Sűrű nap ez:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..
...ezek újévi fogadalmak, hogy mindenki programozó akar lenni? :D Mondjuk nem rossz irány. :)
Én is teljesen magamtól kezdtem anno, s nem volt aki tanítson, így én lettem a tanárom :) Találtam neked egy linket, ami tényleg a nulláról indít, s beleszorít egy szemeszterbe annyit a C-ből, ami még simán követhető egy totál kezdőnek...már persze, ha eleve úgy áll hozzá, hogy szeret is gyakorolni, csak úgy, "just for fun" módon. Ja igen, a link:
ftp://witch.pmmf.hu:2001/Tanszeki_anyagok/Rendszer%20es%20Szoftvertechnologia%20Tanszek/Szabo_Levente/ProgramozasI.gyak/Segedlet/
Akkor te is megkapod ugyanazt a választ:
Válassz egy értelmesebb programnyelvet, amivel később is kezdhetsz valamit. Én anno a C-vel kezdtem. Sokan mondják, hogy kezdésnek Pascalt vagy Pythont tanulj mert egyszerűbb, de csak szerintem csak idővesztegetés. Nem nehezebb annyival a Java sem, hogy érdemes legyen előtte ilyenekkel játszadozni. Tehát miután megvan a nyelv, tölts le hozzá egy fordítót és kezd egyszerűbb programokat írni (pl.: beírd a kör sugarát és kiadja mekkora a kerülete és a területe). Ezekhez rengeteg anyagot találsz az interneten, de elsősorban angolul. Utána már csak elszántság és idő kérdése, hogy komolyabb programokat tudj írni.
A C-hez néhány link:
Letöltés:
Magyar nyelvű útmutatók, feladatok:
Remélem tudtam segíteni.
Egy nyelvet nem lehet letölteni, csak fordítót.
Keress rá arra, hogy MinGW, például, vagy legjobb lesz, ha letöltöd Code::Blocks-al együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!