Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tanulhatok meg programo...

Hogyan tanulhatok meg programozni? Tudom, hogy sok az ilyen kérdés, de a többi lent.

Figyelt kérdés
Szeretnék meg tanulni programozni, nagyon alapvető szinten. Nem akarok százezreket keresni, vagánykodni, játékokat fejleszteni meg ilyenek csak most, hogy utána olvastam, eléggé felkeltette az érdeklődésemet a téma. Hogyan érdemes el kezdeni? Gondolom egy alapvető informatikai ismeretekkel kell rendelkezni, de például milyen nyelven érdemes elkezdeni? És ezt a későbbiekben lehet tovább fejleszteni? Vannak-e könyvek vagy inkább gyakorlatiasabbnak érdemes-e lenni. Nagyon laikus vagyok a témában, elvégre bölcsész vagyok, de ezt most nem lényeg. Köszönöm a válaszokat.
2013. dec. 27. 19:31
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:

rengeteg könyv és leírás van kezdőknek a neten, kicsit informálódsz mi érdekel. Weboldalak, egyszerű kis programok, stb.

A valóság az, hogy a sok pénzt kevésbé kézzelfogható dolgokkal lehet keresni, a programozók legkevesebb része fejleszt felhasználói szoftvereket, hogy utána donate pénzért kuncsorogjon. Többnyire speciális adatbázisok, gépek, plc-k stb ami meglátásom szerint megy.

2013. dec. 27. 19:41
 2/37 anonim ***** válasza:
Emberfüggő, ki melyik nyelvvel kezd, melyiket találja könnyebbnek. Én például Visual Basic - el kezdtem, teljesen 0-ról és szerintem nagyon könnyű (mások szerint meg ez a nehéz). Valaki a Python-t ajánlja kezdésnek, de nekem annyira esetlennek tűnik, meg nem is annyira népszerű. Másik hasznos programnyelv a C# (c sharp), aminek a parancsai nagyban hasonlítanak a VB-hez (én ezt tanulom a fősulin), könnyen elsajátítható, megérthető és ha mondjuk profin megtanulod, lehet vele több fele orientálódni (pl Java c alapú, Android is stb...). Végszóként a legfontosabb a GYAKORLÁS, persze kell könyv, de ha csak olvasod, nem fogsz megtanulni programozni. Remélem tudtam segíteni. :)
2013. dec. 27. 19:42
 3/37 anonim ***** válasza:

Szia!

Abban, hogy milyen nyelvet tanulj nem tudok segíteni, de ha nehézség alapján szeretnél haladni akkor tanulj meg PHP-zni (PHP irányítja a weboldalakat, adatbázissal tud kommunikálni stb...), amely egy elég egyszerűen elsajátítható nyelv.

Azért gondolom, hogy az kezdésnek jó, mert nem feltétlen objektum orientált (olvass utána mit jelent) hanem procedurális.

Én személy szerint Java-t tanulom, de előtte PHPztam, saját CMS rendszert építettem, vendégkönyvet meg ilyen okosságokat :D (Nem mondom, hogy pro vagyok PHP-ban, de eligazodom)

Rengeteg elterjedt jövőre nézve jövővel rendelkező nyelv van jelenleg.

Általában az itteni tapasztalt válaszolók azt kérdezik, hogy milyen célból szeretnél programozást tanulni (játék stb...)

Java például erőteljesen objektum orientált, multiplatform és tápanyagot nyújt az Android fejlesztés alá is ha esetleg a mobil felé is kacsintgatnál. Negatívnak: én úgy tudom, hogy a Java-ban van a legtöbb biztonsági rés, valamint abból adódóan, hogy virtuális gépen fut, ezért lassú...(JVM)(Amúgy szintaktikailag hasonlít a PHP-hoz)

Azt, hogy hogy sajátítsd el arra vannak nagyon jó könyvek, vannak nagyon jó oldalak amelyeken kérdezhetsz ha elakadsz, vannak eszméletlen jól magyarázó tutoriálok, egy szóval van minden amely a tanuláshoz elengedhetetlen

2013. dec. 27. 19:50
 4/37 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva nekem nincs semmi speciális célom. Én olyan programokra gondoltam mint például egy kör területének, kerületének a kiszámítása vagy egy másodfokú egyenlet megoldóképletének programba írása. Nekem egy ilyen program megírása is siker élmény lenne. Egy ilyen programot megírni milyen nehézségi szintnek számít? Ehhez csak a nagyon profik értenek? A sima C nyelv kezdésnek jó? Köszönöm az eddigi válaszaitokat. Ment a pacsi!
2013. dec. 27. 19:57
 5/37 anonim ***** válasza:

Az általad említett jellegű programokat középiskolában órán is meg szokták írni, tehát nem számítanak nehéznek. Ha találsz egy megfelelő tutorialt, akár már ma megírhatod, csak törekedj arra, hogy értsd is meg, hogy valóban tanulj belőle.

Ha számodra C szimpatikus, válaszd azt. Ez a szint még nem sok bonyolult(abb) dolgot igényel.

2013. dec. 27. 20:05
 6/37 anonim ***** válasza:

Van konzolos megoldása és van GUI-s megoldása (Graphical User Interface)

Az ilyen matematikai feladatokhoz körülbelül 3 dologra van szükséged, hogy meg tudd csinálni HA konzolosan szeretnéd megcsinálni)

Matematikai tudásra lesz szükséged, olyan nyelvfüggő parancsra amely a konzolra ír (System.out.println(); ez például Java), valamint függvények (metódusok) írására, de már erre se feltétlen van szükség.

2013. dec. 27. 20:07
 7/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2013. dec. 27. 20:08
 8/37 anonim ***** válasza:

(amilyen feladatokat mondtál, az csak órák kérdése, elég könnyűek)

Én úgy olvasom ki, hogy inkább a mélyére szeretnél látni a témának, nem gyorsan alkalmazást fejleszteni (mondtad is). Erre a C tökéletes, és ajánlom is, mivel nagyon alacsony szintű a magas szintű nyelvek között (nem tudom, mennyire érthető). Innen tovább már csak az a kérdés, hogy ugye egyrészt: kezdőnyelvnek nem szokták ajánlani (mondjuk nálunk egyetemen ezzel kezdik), másrészt: egyedül lehet, hogy kicsit nehéz, magyarázat kell hozzá (valaki, aki érti). De még ezzel együtt is, megkeresed a K&R C-t, elkezded olvasni, aztán valami kisülhet belőle.

2013. dec. 27. 20:11
 9/37 A kérdező kommentje:
Valóban inkább a mélyére szeretnék ásni, mert őszintén szólva nekem az adta meg a kezdőlökést az érdeklődésre, hogy utána olvastam a wikin, hogy a különböző operációs rendszerek is programok amik bonyolult algoritmusokon alapulnak. Bele gondolva szerintem ez nagyon izgalmas, hogy a programokban felírt függvényekkel létre lehet hozni egy op. rendszert vagy egy játék szoftvert. Most a youtube-on nézzek videókat, hogy milyen programozási nyelven érdemes elkezdeni. És holnap szerintem ki is próbálok egyet ismerkedés végett.
2013. dec. 27. 20:21
 10/37 anonim ***** válasza:
Sima C-t nem ajánlom kezdésnek, ha már c, inkább C#, az szerintem "emberközelibb".
2013. dec. 27. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!