Hogyan tanulhatok meg programozni? Tudom, hogy sok az ilyen kérdés, de a többi lent.
rengeteg könyv és leírás van kezdőknek a neten, kicsit informálódsz mi érdekel. Weboldalak, egyszerű kis programok, stb.
A valóság az, hogy a sok pénzt kevésbé kézzelfogható dolgokkal lehet keresni, a programozók legkevesebb része fejleszt felhasználói szoftvereket, hogy utána donate pénzért kuncsorogjon. Többnyire speciális adatbázisok, gépek, plc-k stb ami meglátásom szerint megy.
Szia!
Abban, hogy milyen nyelvet tanulj nem tudok segíteni, de ha nehézség alapján szeretnél haladni akkor tanulj meg PHP-zni (PHP irányítja a weboldalakat, adatbázissal tud kommunikálni stb...), amely egy elég egyszerűen elsajátítható nyelv.
Azért gondolom, hogy az kezdésnek jó, mert nem feltétlen objektum orientált (olvass utána mit jelent) hanem procedurális.
Én személy szerint Java-t tanulom, de előtte PHPztam, saját CMS rendszert építettem, vendégkönyvet meg ilyen okosságokat :D (Nem mondom, hogy pro vagyok PHP-ban, de eligazodom)
Rengeteg elterjedt jövőre nézve jövővel rendelkező nyelv van jelenleg.
Általában az itteni tapasztalt válaszolók azt kérdezik, hogy milyen célból szeretnél programozást tanulni (játék stb...)
Java például erőteljesen objektum orientált, multiplatform és tápanyagot nyújt az Android fejlesztés alá is ha esetleg a mobil felé is kacsintgatnál. Negatívnak: én úgy tudom, hogy a Java-ban van a legtöbb biztonsági rés, valamint abból adódóan, hogy virtuális gépen fut, ezért lassú...(JVM)(Amúgy szintaktikailag hasonlít a PHP-hoz)
Azt, hogy hogy sajátítsd el arra vannak nagyon jó könyvek, vannak nagyon jó oldalak amelyeken kérdezhetsz ha elakadsz, vannak eszméletlen jól magyarázó tutoriálok, egy szóval van minden amely a tanuláshoz elengedhetetlen
Az általad említett jellegű programokat középiskolában órán is meg szokták írni, tehát nem számítanak nehéznek. Ha találsz egy megfelelő tutorialt, akár már ma megírhatod, csak törekedj arra, hogy értsd is meg, hogy valóban tanulj belőle.
Ha számodra C szimpatikus, válaszd azt. Ez a szint még nem sok bonyolult(abb) dolgot igényel.
Van konzolos megoldása és van GUI-s megoldása (Graphical User Interface)
Az ilyen matematikai feladatokhoz körülbelül 3 dologra van szükséged, hogy meg tudd csinálni HA konzolosan szeretnéd megcsinálni)
Matematikai tudásra lesz szükséged, olyan nyelvfüggő parancsra amely a konzolra ír (System.out.println(); ez például Java), valamint függvények (metódusok) írására, de már erre se feltétlen van szükség.
(amilyen feladatokat mondtál, az csak órák kérdése, elég könnyűek)
Én úgy olvasom ki, hogy inkább a mélyére szeretnél látni a témának, nem gyorsan alkalmazást fejleszteni (mondtad is). Erre a C tökéletes, és ajánlom is, mivel nagyon alacsony szintű a magas szintű nyelvek között (nem tudom, mennyire érthető). Innen tovább már csak az a kérdés, hogy ugye egyrészt: kezdőnyelvnek nem szokták ajánlani (mondjuk nálunk egyetemen ezzel kezdik), másrészt: egyedül lehet, hogy kicsit nehéz, magyarázat kell hozzá (valaki, aki érti). De még ezzel együtt is, megkeresed a K&R C-t, elkezded olvasni, aztán valami kisülhet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!