Hogyan tanulhatok meg programozni? Tudom, hogy sok az ilyen kérdés, de a többi lent.
Őszintén szólva én sem értem mire fel vitatkoznak a többiek.
Gondolom itt súlyos e-pénisz méregetés folyik.
Én vitán felül írtam be az előző válaszomat. :)
Erre a kérdésre mindig azt szoktam válaszolni, hogy azt a nyelvet kezd el tanulni, amihez van a közeledben olyan ember, aki szán rád időt, hogy legalább az első lépésekben támogasson. Ez nagyon sokat jelent, gyorsabban haladsz és nem kell minden hülye kérdéssel ide jönnöd :D
Ha nincs ilyen, akkor én a Pythont javasolnám, mert azzal nagyon gyorsan lehet sikereket elérni kezdőként is, a legtöbb egyetemen ezt tanítják általános célú programozás kurzusokon és még véletlenül se a C-t. C-t ajánlani kezdőnek olyan, mintha egy gyereket a büntető törvénykönyvből tanítanának olvasni.
Itt van egy ilyen kurzus online változata (ingyen):
Vannak könyvek is hozzá, nagyon gyakorlatias könyvek, pl ez, kifejezetten kezdőknek (ingyen):
"Pythont javasolnám, mert azzal nagyon gyorsan lehet sikereket elérni kezdőként is, a legtöbb egyetemen ezt tanítják általános célú programozás kurzusokon és még véletlenül se a C-t"
magyar egyetemekre gondolsz? mert akkor pont fordítva
"magyar egyetemekre gondolsz? mert akkor pont fordítva"
nem magyar egyetemekre gondoltam, és nem is az informatika szakokra
Mennyi válasz érkezett két nap alatt! Köszönöm mindenkinek. Remélem a hozzám hasonlóan kezdők is megtalálják majd ezt a kérdést és nem fognak több felesleges ilyen témájú kérdést feltenni.
Egyébként és végül a Pascal-t kezdtem el. Úgy gondolom az alapoktól jó mindent kezdeni, mint ahogy itt sokan is írták. Még nagyon az elején tartok, de úgy érzem ez egyszerű és következetes. Nekem pedig most ez a fontos. Után tervezem majd a Python-t, Visual Basic-et, utána a C-t. Szerintetek ez a sorrend jó lesz? A vitatkozókat pedig kérem, hogy ne itt tegyék, meg hanem privátban. Köszönöm!
Azt megkérdezhetem, hogy miért akarsz több nyelvet is megtanulni? És az is érdekelne, mire akar ennyi nyelvet egy bölcsész használni.
Nem azért kérdezem, mert elképzelni se tudom, hanem mert érdekel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!