Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tanulhatok meg programo...

Hogyan tanulhatok meg programozni? Tudom, hogy sok az ilyen kérdés, de a többi lent.

Figyelt kérdés
Szeretnék meg tanulni programozni, nagyon alapvető szinten. Nem akarok százezreket keresni, vagánykodni, játékokat fejleszteni meg ilyenek csak most, hogy utána olvastam, eléggé felkeltette az érdeklődésemet a téma. Hogyan érdemes el kezdeni? Gondolom egy alapvető informatikai ismeretekkel kell rendelkezni, de például milyen nyelven érdemes elkezdeni? És ezt a későbbiekben lehet tovább fejleszteni? Vannak-e könyvek vagy inkább gyakorlatiasabbnak érdemes-e lenni. Nagyon laikus vagyok a témában, elvégre bölcsész vagyok, de ezt most nem lényeg. Köszönöm a válaszokat.
2013. dec. 27. 19:31
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva én sem értem mire fel vitatkoznak a többiek.

Gondolom itt súlyos e-pénisz méregetés folyik.

Én vitán felül írtam be az előző válaszomat. :)

2013. dec. 28. 14:24
 22/37 anonim ***** válasza:
Oké, még a pascal is jó, nekem mindegy. Csak ezt a C#-ozást meg Javázást hagyjuk már, majd pár hét után áttérhet arra, ha akar (persze C-ről könnyebb lesz..)
2013. dec. 28. 14:41
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Erre a kérdésre mindig azt szoktam válaszolni, hogy azt a nyelvet kezd el tanulni, amihez van a közeledben olyan ember, aki szán rád időt, hogy legalább az első lépésekben támogasson. Ez nagyon sokat jelent, gyorsabban haladsz és nem kell minden hülye kérdéssel ide jönnöd :D

Ha nincs ilyen, akkor én a Pythont javasolnám, mert azzal nagyon gyorsan lehet sikereket elérni kezdőként is, a legtöbb egyetemen ezt tanítják általános célú programozás kurzusokon és még véletlenül se a C-t. C-t ajánlani kezdőnek olyan, mintha egy gyereket a büntető törvénykönyvből tanítanának olvasni.

Itt van egy ilyen kurzus online változata (ingyen):

[link]

Vannak könyvek is hozzá, nagyon gyakorlatias könyvek, pl ez, kifejezetten kezdőknek (ingyen):

[link]

2013. dec. 28. 21:51
 24/37 anonim válasza:
43%
Ha nekifogsz programozni meg hogyha ilyen alap dolgokat is akarsz megtanulni majd nemtudod abba hagyni es egyre tobbet akarsz, ugyhogy szerintem olyan nyelvet tanulj meg amivel tobbfele dolgot is lehet csinalni. En szemely szerint a Java t tanultam meg eloszor, ami hasonlit a c# hoz szoval nem bantam meg:D
2013. dec. 29. 11:19
 25/37 anonim ***** válasza:
27%
Igen, ezért ajánlottam én is C# -ot, mindenki durrog itt, hogy ökörség OOP-t ajánlani elsőnek. Ez van a neten is kb mindenhol...és ti ezt fújjátok...de könyörgöm hagyjuk már a hülyeséget, én is OOP-val kezdtem, és most fősulin szín ötös vagyok belőle, még mindig vallom, hogy emberfüggő..meg kell nézni több nyelvet, több tutorialt. Szerintem akármit beszéltek a C#, vagy a Visual Basic kezdésnek k**a könnyű, és egyáltalán nem kell hozzá zsenialitás, hogy megértsd....
2013. dec. 29. 11:56
 26/37 anonim ***** válasza:
43%

"Pythont javasolnám, mert azzal nagyon gyorsan lehet sikereket elérni kezdőként is, a legtöbb egyetemen ezt tanítják általános célú programozás kurzusokon és még véletlenül se a C-t"

magyar egyetemekre gondolsz? mert akkor pont fordítva

2013. dec. 29. 13:44
 27/37 anonim ***** válasza:

"magyar egyetemekre gondolsz? mert akkor pont fordítva"

nem magyar egyetemekre gondoltam, és nem is az informatika szakokra

2013. dec. 29. 14:07
 28/37 A kérdező kommentje:

Mennyi válasz érkezett két nap alatt! Köszönöm mindenkinek. Remélem a hozzám hasonlóan kezdők is megtalálják majd ezt a kérdést és nem fognak több felesleges ilyen témájú kérdést feltenni.

Egyébként és végül a Pascal-t kezdtem el. Úgy gondolom az alapoktól jó mindent kezdeni, mint ahogy itt sokan is írták. Még nagyon az elején tartok, de úgy érzem ez egyszerű és következetes. Nekem pedig most ez a fontos. Után tervezem majd a Python-t, Visual Basic-et, utána a C-t. Szerintetek ez a sorrend jó lesz? A vitatkozókat pedig kérem, hogy ne itt tegyék, meg hanem privátban. Köszönöm!

2013. dec. 29. 21:08
 29/37 anonim ***** válasza:
Visual Basicet nyugodtan kihagyhatod a sorból.
2013. dec. 29. 21:40
 30/37 anonim ***** válasza:

Azt megkérdezhetem, hogy miért akarsz több nyelvet is megtanulni? És az is érdekelne, mire akar ennyi nyelvet egy bölcsész használni.

Nem azért kérdezem, mert elképzelni se tudom, hanem mert érdekel. :)

2013. dec. 29. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!