Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tanulhatok meg programo...

Hogyan tanulhatok meg programozni? Tudom, hogy sok az ilyen kérdés, de a többi lent.

Figyelt kérdés
Szeretnék meg tanulni programozni, nagyon alapvető szinten. Nem akarok százezreket keresni, vagánykodni, játékokat fejleszteni meg ilyenek csak most, hogy utána olvastam, eléggé felkeltette az érdeklődésemet a téma. Hogyan érdemes el kezdeni? Gondolom egy alapvető informatikai ismeretekkel kell rendelkezni, de például milyen nyelven érdemes elkezdeni? És ezt a későbbiekben lehet tovább fejleszteni? Vannak-e könyvek vagy inkább gyakorlatiasabbnak érdemes-e lenni. Nagyon laikus vagyok a témában, elvégre bölcsész vagyok, de ezt most nem lényeg. Köszönöm a válaszokat.
2013. dec. 27. 19:31
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Én amúgy kivenném a Pythont is a sorból, Pascal jó lesz, de akkor azt elég rendesen sajátítsd el, utána SZERINTEM bátorkodhatsz belevágni a C#-ba (ami ugye OOP). Azért sulykolom ennyire a C#-ot mert jelenleg szinte mindenhol ezt kérik, meg még a Java-t, és ha már tanulsz olyat tanulj szerintem, ami hasznodra is válhat a jövőben.
2013. dec. 29. 21:57
 32/37 anonim ***** válasza:
Pascal helyett akkor már inkább Delphit!
2013. dec. 29. 22:06
 33/37 SimkoL ***** válasza:
Ha Pascal-lal kezdesz akkor utána Delphi. Viszont nagyon sok kód, ötlet van C++-ban amit a Delphi-ben fel tudnál használni, tehát utána C++. Visual Basic hasznos lehet ha sokat foglalkozol Excel-lel :) C++ ismerettel könnyebben fog menni a PHP, C#....
2013. dec. 29. 22:10
 34/37 A kérdező kommentje:

30-as semmi különösebb célom nincs vele. Pusztán kíváncsiság. Az érdekel, hogy miben különbözik egymástól két nyelv ennyire és legfőként miért? Szerintem jobb lenne programozáshoz használni egy univerzális nyelvet amit minden programíráshoz és operációs rendszer alatt használni lehet és felette áll a különböző informatikai cégek érdekei felett. Szerintem ez logikusnak tűnik és csodálkozom is azon, hogy még nincs ilyen vagy legalábbis én még nem hallottam róla. De ha van is nem hiszem, hogy sokan használnák, mert itt is ahány válasz, annyi nyelvet ajánlanak.

Köszönöm a válaszokat a Visual Basic-et akkor kihagyom, bár kíváncsiságból lehet megtanulom, legalább olvasni.

2013. dec. 31. 10:32
 35/37 anonim ***** válasza:

34-re:

Írtad hogy valamiféle bölcsész vagy, azt hittem nyelvész vagy valami hasonló, ahol azért használják a számítástechnikát erősen, vagy a mesterséges intelligencia kutatás érdekel.

De ha tényleg csak az érdekel, hogy miben különböznek a programozási nyelvek egymástól, akkor az itt ajánlottakból épp elég egyet megtanulni, mert annyira azért nem különböznek egymástól.

Ha nagyon mást akarsz látni, ismerkedj meg egy funkcionális nyelvvel, mint a Haskell vagy az Erlang, egy deklaratív nyelvvel mint az SQL és egy logikai nyelvel mint a Prolog. Na, ezek tényleg különböznek a többiek által ajánlott imperatív nyelvektől.

Persze. ha úgy döntesz inkább programozó akarsz lenni, és ebből megélni, akkor tanuld meg a C++-t vagy Java-t.

Hogy miért nem csak egy programozási nyelv van? Azért amiért nem csak egyfajta házat építenek, nem csak egyfajta operációs rendszer van meg nem csak egyfajta kaját ehetsz.

2013. dec. 31. 15:10
 36/37 A kérdező kommentje:
Huhhh, ez most sok volt elsőre. Megpróbálok arra is sort keríteni, csak előbb az alapokat tanulom meg.
2014. jan. 1. 12:39
 37/37 A kérdező kommentje:
Mint mondtam korábban, semmi különösebb célom nincs fele. Nem akarok programozó lenni, bár kitudja, ha nagyon megtetszik... De egyelőre csak a kíváncsiság vezet. Igen bölcsész vagyok történelmet tanultam a főiskolán.
2014. jan. 1. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!